Aziatische Handel Zorgt voor Bitcoin Stijging boven 25.000 Dollar

Opnieuw heeft Bitcoin succesvol de grens van 25.000 dollar overschreden en flirt momenteel zelfs met 26.000 dollar. De huidige opwaartse trend lijkt te zijn hervat, waarbij vooral de Aziatische markt in de afgelopen uren een rol heeft gespeeld. Deze markt lijkt zich ook bezig te houden met de bankencrisis die zich in het Westen ontvouwt.

Beperkte Beschikbaarheid, Sterke Koopdruk

In een interview met CoinDesk TV legt Clara Medalie, het hoofd van het onderzoeksteam bij Kaiko, uit dat de kleine opleving het gevolg is van beperkte beschikbaarheid en sterke koopdruk. Beperkte beschikbaarheid verwijst naar dunne orderboeken en de geringe hoeveelheid kapitaal die nodig is om prijsbewegingen te veroorzaken.

Wanneer dit wordt gecombineerd met aanzienlijke koopdruk, leidt dit tot de prijsstijgingen die we vandaag waarnemen. Medalie stelt: “Er is een aanzienlijke hoeveelheid koopdruk in de markten. Als de markten dan niet erg liquide zijn, heeft elke mate van koopdruk een aanzienlijke invloed op de Bitcoin-prijs.”

Op dit moment lijkt de recente stijging van Bitcoin en de rest van de cryptomarkt vooral te zijn aangewakkerd door de Aziatische markt. Volgens Medalie hebben met name Europa en Azië de mogelijkheid om te profiteren van beperkte beschikbaarheid, mede vanwege de bankencrisis in de Verenigde Staten.

Ontkoppeling tussen Aandelen en Bitcoin

Een opvallend aspect is ook dat de normale correlatie tussen Bitcoin en aandelen begint te vervagen, zoals Medalie aan CoinDesk TV uitlegt. Gewoonlijk bewegen Bitcoin, cryptocurrencies en aandelen min of meer synchroon. Als aandelen stijgen, stijgt Bitcoin ook en vice versa.

Nu Bitcoin stijgt terwijl aandelen het relatief moeilijk hebben, geeft dit aan dat investeerders zich opnieuw specifiek op Bitcoin richten. Dit is op zich een positieve ontwikkeling, omdat Bitcoin in theorie onafhankelijk is van het traditionele financiële systeem.

Bitcoin is een activum dat fundamenteel ongevoelig is voor wat er in de externe wereld gebeurt. Zelfs als alles om Bitcoin heen ineenstort, zou het netwerk nog steeds nieuwe blokken blijven produceren en doorgaan alsof er niets aan de hand is. Dit is uiteindelijk de kracht van Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.