Bankgigant JP Morgan accepteert grote Bitcoin Exchanges

De Amerikaanse bankgigant JP Morgan Chase heeft na de Bitcoin “halving” event aangekondigd dat hij twee grote Bitcoin exchanges gaat accepteren die een deel uitmaken van de opkomende Bitcoin sector.

Volgens de Wall Street Journal ontvingen de Amerikaanse crypto-exchanges Gemini en Coinbase na een lange wachttijd goedkeuring van hun account rekeningen. Het nieuws kwam minder dan vierentwintig uur nadat Bitcoin een enorm gehypete “halving” event had ondergaan die eens om de vier jaar plaatsvindt. Vanaf vandaag zal JP Morgan Chase zijn bankdiensten aanbieden aan Bitcoin-exchanges Gemini en Coinbase. 

De Wall Street bankinstelling heeft de beursaanvraag al in april 2020 goedgekeurd. Het zal de komende dagen beginnen met de verwerking van een groot aantal diensten, waaronder overschrijvingen, automatische stortingen en opnames, als ook elektronische geldovermakingen, mensen die vertrouwd waren met de zaak vertelden het aan de Wall Street Journal.

JPMorgan Chase verwerkt geen Bitcoin of andere cryptovaluta transacties namens de beurzen, maar biedt contant managementdiensten aan en verwerkt dollartransacties voor hun klanten in de Verenigde Staten. De bank zal naar verluidt alle overschrijvingen, dollar stortingen en opnames via het Automated Clearing House netwerk verwerken.

Verandering van gedachte?

Coinbase werd in 2012 opgericht en is momenteel één van de belangrijkste crypto-exchanges  in de Verenigde Staten, met meer dan dertig miljoen gebruikers. Ondertussen is Gemini een kleine concurrent geworden van Coinbase. Gemini is een eigendom van de Facebook beroemde Winklevoss tweelingbroers. De cryptovaluta uitwisselingsplatform heeft een belangrijke rol gespeeld in het aantrekken van particuliere en institutionele investeerders naar de cryptovaluta markt.

Dat verklaart deels waarom JP Morgan klanten heeft geaccepteerd uit een Bitcoin industrie. Zowel Coinbase als Gemini zijn uitgegroeid tot een criterium van een mogelijk huwelijk tussen cryptovaluta’s en reguliere financiële middelen. In tegenstelling tot de meeste van hun collega’s, die schaars werken, houden de twee Amerikaanse crypto-exchanges zich strikt aan de Amerikaanse regelgevers.

Zowel Gemini als Coinbase hebben een vergunning voor financiële diensten gekregen van het Financial Crimes Enforcement Network, of FinCEN. Ze hebben ook speciale werkvergunningen voor New York de beruchte BitLicense.

In 2017 vlak voordat de cryptovaluta zijn recordhoogte van bijna twintigduizend dollar bereikte, had de CEO van JP Morgan, Jamie Dimon Bitcoin een “oplichterij” genoemd. In een CNBC interview zei hij over Bitcoin : “Het is erger dan tulpenbollen”, “Het zal niet goed aflopen.” Hij zei ook: “Het is gewoon niet echt, uiteindelijk zal het gesloten worden.” Wat heeft er toegeleid dat hij van gedachte is veranderd?

Bitcoin, de halving en de wereldwijde pandemie

De bank goedkeuring voor Coinbase en Gemini verschijnt in de media minder dan vierentwintig uur nadat Bitcoin een grootschalige gepubliceerde technische upgrade onderging die “halving” wordt genoemd. Op de namiddag van elf mei slaagde een voorgeprogrammeerd algoritme de dagelijkse toevoersnelheid van van 1.800 Bitcoin naar 900 Bitcoin.

Dat was de derde halving van Bitcoin in zijn elfjarige bestaan. Analisten geloven dat het de cryptovaluta schaarser maakt en daarom duurder tegen de stijgende vraag in.

De levering limiet van de Bitcoin is eenentwintig miljoen tokens. Het deflatie verhaal is naar voren gekomen als een protagonist tegen de tegen de inflatoire stimuleringsmaatregelen van de mondiale centrale banken. Veel analisten zien de fiat waarde al snel dalen door open-end printing. Naarmate de Coronavirus pandemie groeit, nemen steeds meer centrale banken hun toevlucht tot fiat printing om hun economieën te redden.

Eind maart besloot de Amerikaanse Federal Reserve (het federale stelsel van Amerikaanse centrale banken) om een enorme liquiditeit van twee biljoen dollar op de markt te brengen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.