Belangrijk keerpunt voor Bitcoin bij 50-daags gemiddelde

De koers van Bitcoin ondervindt enige druk door zwakte in de markt voor technologie-aandelen en stijgende rentetarieven op Amerikaanse staatsobligaties. Deze terugval heeft de aandacht van analisten gevestigd op een cruciaal bewegend gemiddelde voor Bitcoin, namelijk het 50-daagse gemiddelde. Sommige experts suggereren zelfs dat dit gemiddelde van groot belang is voor het succes van Bitcoin.

Belangrijke evaluatie

Na de recente dalingen bevindt Bitcoin zich nu rond het 50-daagse gemiddelde. Volgens Alex Kuptsikevich, een ervaren analist bij FxPro, zou het doorbreken van deze trendlijn een zorgwekkende ontwikkeling betekenen voor de bullish trend.

“Het groeimomentum van de afgelopen weken is tenietgedaan en op dit moment wordt de sterkte van de opwaartse trend getest via het 50-daagse gemiddelde. Een breuk onder deze lijn kan twijfels doen rijzen over de kracht van de bullrun,” aldus Kuptsikevich.

Als de beren erin slagen om deze lijn te doorbreken, ligt de volgende ondersteuning voor Bitcoin rond de $25.200. Dit was een koersniveau waar Bitcoin eerder moeite mee had in augustus 2022 en februari 2023 (zie weekgrafiek rechts).

Mogelijke verdere dalingen?

Katie Stocktok, oprichter en managing partner van Fairlead Strategies, merkt eveneens op dat de bulls op dit moment moeite hebben om stand te houden. De ondersteuning rond het 50-daagse gemiddelde lijkt steeds zwakker te worden.

Bitcoin test het 50-daagse gemiddelde, een niveau waarop de markt vermoedelijk even pauzeert voordat Bitcoin mogelijk naar een lager steunniveau daalt (ongeveer $25.500),” aldus Stockton in een klantenpublicatie op maandag.

Dat gezegd hebbende kan het sentiment ook snel veranderen als de bulls erin slagen om het 50-daagse gemiddelde te verdedigen. Hoewel we hopen op dit scenario, blijft het lastig om op korte termijn de koers van Bitcoin te voorspellen.

Voor nu lijkt de markt vooral in afwachting van de Federal Reserve, die volgende week woensdag een nieuw rentebesluit zal nemen. De verwachting is momenteel een verdere renteverhoging van 0,25 procent naar een bandbreedte van 5,00 tot 5,25 procent.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.