Belangrijk Stadium Bereikt in Bitcoin Koers Grafiek

Een opmerkelijk kenmerk van Bitcoin is dat het dankzij technologie het meest transparante activum ter wereld is geworden. De blockchain stelt ons in staat om het gedrag van investeerders tot in de kleinste details te analyseren. Het enige tekortkoming van deze vorm van analyse is dat de transacties op beursplatforms, de aan- en verkopen, niet kunnen worden meegenomen omdat ze niet openbaar zijn.

Kritiek Prijspunt

Het jaar 2023 is begonnen met enkele indrukwekkende stijgingen in de Bitcoin koers, wat resulteert in een positievere stemming. Het is echter belangrijk om niet te snel optimistisch te worden en het is nog voorbarig om te beweren dat een nieuwe bullmarkt is gestart. De onderstaande grafiek laat zien dat we momenteel naar een paar cruciale weerstandsniveaus bewegen.

Wat in de grafiek wordt weergegeven, zijn de gemiddelde aankoopprijzen van verschillende soorten investeerders, bekend als de Realised Price per adres. Deze grafiek is afkomstig van Whalemap en biedt inzicht in de huidige positie van diverse beleggersgroepen binnen de Bitcoin.

De onderste lijn vertegenwoordigt de gemiddelde aankoopprijs van wallets met 10 tot 100 Bitcoin, die momenteel rond de $12.000 ligt. Interessanter zijn de drie lijnen erboven, die variëren tussen $21.500 en $22.000. Het is mogelijk dat dit obstakels worden die Bitcoin moet overwinnen.

Waarom vormt dit een uitdaging?

Dit vertegenwoordigt de gemiddelde aankoopprijs waarop veel beleggers waarschijnlijk overwegen om zonder verlies te verkopen. Psychologisch gezien willen mensen vaak verkopen op zulke momenten na een moeilijke periode. “Als ik mijn investering eruit kan halen, dan stap ik uit,” is een zin die in de financiële wereld vaak wordt gehoord.

Dit punt is nu bereikt, dus het wordt interessant om te observeren hoe Bitcoin zal reageren op deze weerstandsniveaus. Een opmerkelijk aspect van de grafiek is ook dat de onderste groene lijn altijd heeft gediend als een belangrijk steunpunt voor Bitcoin. Op de een of andere manier zijn beleggers met 10 tot 100 Bitcoin er altijd in geslaagd om de bodem van de markt aan te geven.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.