Belangrijke Dag voor Bitcoin Aanstaande Woensdag

Bitcoin heeft tot nu toe geprofiteerd van de bankencrisis in de Verenigde Staten, en het lijkt in 2023 een sterke comeback te maken. Mensen lijken nu hun toevlucht te nemen tot veilige activa zoals Bitcoin en goud om zichzelf te beschermen tegen het instabiele traditionele financiële systeem. Op woensdag zullen we meer te weten komen, want dan zal de Amerikaanse Federal Reserve zijn nieuw rentebesluit bekendmaken.

Woensdag’s Rentebeslissing

Op dit moment staat de Federal Funds Target Rate (Amerikaanse rente) op 4,50 – 4,75 procent. Volgens de markt is er momenteel een kans van 62 procent dat de Federal Reserve de rente op woensdag met 0,25 procent zal verhogen. Bovendien schat de markt de kans op 38 procent dat de Federal Reserve woensdag zijn reeks renteverhogingen zal onderbreken.

Hoewel een pauze in renteverhogingen een opmerkelijke wending zou zijn, ben ik het grotendeels eens met de markt en verwacht ik ook een renteverhoging van 0,25 procent.

Dit zal echter afhangen van de ontwikkelingen in de komende dagen. Als meer banken in de problemen komen, zou de Federal Reserve gedwongen kunnen worden om te pauzeren. In dat geval zou Bitcoin naar verwachting volgende week sterk kunnen stijgen. Laten we echter niet te snel conclusies trekken en voorzichtig blijven.

Toekomstige Renteverlagingen

Als we voorbij de rentebeslissing van komende woensdag kijken, voorspelt de markt dat er tegen het einde van 2023 verschillende renteverlagingen zullen plaatsvinden. Momenteel heeft de Federal Funds Target Rate van 3,75 – 4,00 procent de grootste kans volgens de markt voor de rentebeslissing van 13 december.

Als deze rente wordt bevestigd, zou de Federal Reserve de rente vanaf dat moment met 0,75 procent moeten verlagen. Dergelijke verwachtingen in de markt leiden meestal tot uitdagingen.

Dit zou positief kunnen zijn voor de Bitcoin-koers, maar de bankencrisis heeft negatieve gevolgen voor het wereldwijde financiële systeem. De gewone mensen kunnen hieronder lijden, mogelijk door extra inflatie als de geldpersen weer worden aangezet.

Hoewel de stijging van Bitcoin gunstig lijkt, is de achterliggende reden zorgwekkend. Het is opmerkelijk dat Bitcoin door Satoshi Nakamoto is ontworpen met het oog op de huidige situatie.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.