Belangrijke periode op komst voor Bitcoin en de rest van de cryptocurrency-markt

Bitcoin heeft moeite gehad om boven de $17.000 te blijven, omdat de beren zich op dit niveau niet zomaar gewonnen geven. Dit betekent echter niet dat Bitcoin momenteel ver onder die waarde wordt verhandeld. Op dit moment staat de koers op $16.930, wat een daling van 1,50 procent betekent in de afgelopen 24 uur.

Belangrijke week op komst voor de wereld van cryptocurrencies

Deze week staan zowel de Federal Reserve als de Europese Centrale Bank voor de beslissing over de rente. De renteverhogingen van vooral de Federal Reserve hebben de markt dit jaar behoorlijk beïnvloed. Interessant genoeg lijkt het erop dat ze tijdens de vergadering op 14 december voor het eerst een stap terug zetten.

De Federal Reserve heeft de rente de afgelopen vergaderingen telkens met 0,75 procent verhoogd, maar nu wordt verwacht dat de verhoging 0,50 procent zal zijn. De persconferentie van voorzitter Jerome Powell na het rentebesluit is nog interessanter.

Tijdens deze persconferentie zal de invloedrijke centrale bankier waarschijnlijk meer inzicht geven in hoe de Federal Reserve op dit moment naar de economie kijkt. Dit zal ons helpen om een beter beeld te krijgen van de komende maanden. Als Powell duidelijkheid verschaft, zullen we een idee hebben van het verwachte piekniveau van de rente in 2023.

Europese Centrale Bank neemt ook een besluit

Een dag later is het de beurt aan de Europese Centrale Bank om een besluit te nemen over de rente. Hoewel de ECB dit jaar minder agressief te werk is gegaan dan zijn Amerikaanse tegenhanger, lijkt het erop dat ook zij op 15 december een stap terugzetten. De ECB zal waarschijnlijk de rente met 0,50 procent verhogen, in plaats van de 0,75 procent van de vorige vergadering.

Dit lijkt erop te wijzen dat centrale banken erkennen dat het aanzienlijk verhogen van de rente niet zonder gevolgen kan blijven. De economie draaide jarenlang op bijna nul procent rente, en in het geval van de ECB zelfs op een negatieve rente. Het is niet realistisch om te verwachten dat de rente agressief kan worden verhoogd zonder de economie in gevaar te brengen.

Hoewel ze langzaam controle krijgen over de inflatie, is de vraag welke prijs ze hiervoor moeten betalen. Als er economische problemen ontstaan, zoals een recessie, kan het zijn dat de geldpersen snel weer moeten draaien. Dit zou op de lange termijn gunstig kunnen zijn voor Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.