Belangrijke Week voor Bitcoin met Inflatiegegevens uit Nederland, de VS en China

Het jaar 2022 wordt gedomineerd door inflatie en hoe centrale banken hierop reageren. Helaas is er nog geen einde in zicht, en het lijkt erop dat de bearmarkt nog voortduurt. Komende week staat er een nieuwe meetweek gepland, waarin verschillende landen hun inflatiecijfers bekendmaken.

Een Week van Oplopende Inflatie

De week begint op dinsdagochtend om 06.30 uur Nederlandse tijd met de bekendmaking van de nationale inflatiecijfers. De vorige melding toonde een opmerkelijke 14,5 procent inflatie. Voor deze keer wordt verwacht dat de inflatie iets lager zal zijn, namelijk 14,4 procent. Ondanks de renteverhoging naar 2 procent door de ECB, lijkt er weinig positieve vooruitgang te zijn. Niemand had een jaar geleden kunnen voorspellen dat Nederland nu te maken zou hebben met een inflatie van 14,5 procent.

Veel mensen waren zich niet bewust van de ernst van de situatie. Deze periode van inflatie kan echter dienen als een reclame voor Bitcoin in Nederland. Bitcoin heeft een absolute schaarste met slechts 21 miljoen eenheden, waardoor het van nature bestand is tegen inflatie. Hoewel sommigen zeggen dat Bitcoin momenteel niet succesvol is als bescherming tegen inflatie, moeten we afwachten wat er gebeurt na een mogelijke verschuiving naar de Amerikaanse dollar.

Oversteken naar de Verenigde Staten

Laten we nu de Atlantische Oceaan oversteken naar de Verenigde Staten, waar we op donderdagmiddag de nieuwe consumentenprijsindex (CPI) kunnen verwachten. De vorige cijfers lieten een inflatie van 8,2 procent zien, terwijl de verwachting voor deze keer op 8,3 procent ligt. De kerninflatie, die voedsel en energie uitsluit, blijft met 6,6 procent nog steeds hoog. De verwachting is dat deze nu zal afnemen tot 6,5 procent. Hoewel het vreemd lijkt om inflatie te meten zonder voedsel en energie, heeft deze benadering de voorkeur van de Federal Reserve. Zij baseren hun beslissingen grotendeels op deze cijfers om de economische richting te beoordelen.

China Publiceert Ook Inflatiecijfers

Op woensdag 9 november om 02.30 uur in de nacht zal China zijn consumentenprijsindex bekendmaken. De vorige cijfers lieten een inflatie van 2,8 procent zien, terwijl de verwachting voor deze keer op 2,5 procent ligt. Vervolgens is Duitsland op vrijdag om 08.00 uur aan de beurt. De vorige inflatie was 11,6 procent en de verwachting voor deze keer blijft gelijk op 11,6 procent. Over het geheel genomen is er nog steeds weinig verbetering zichtbaar, wat niet gunstig is voor Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.