Betaalplatform Paypal opent de deur voor Bitcoin betalingen

Amerikaanse klanten van Paypal de populaire online betaalplatform kunnen binnenkort cryptovaluta als Bitcoin (BTC) en andere digitale valuta waaronder Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) kopen, verkopen en opslaan op de wallet van het bedrijf, dat betekent dus dat het bedrijf ook zijn eigen crypto-wallet zal lanceren. Paypal stapt eindelijk de cryptocurrency markt in, dit is baanbrekend en goed nieuws voor de acceptatie van BTC over de hele wereld.

Paypal zegt ook dat zijn klanten vanaf begin 2021 cryptovaluta kunnen gebruiken om te winkelen bij de zesentwintig miljoen handelaren wereldwijd die aangesloten. Gebruikers kunnen de vier cryptomunten op PayPals eigen exchange kopen. Crypto-betalingen op Paypal zullen worden verrekend met fiat valuta, zoals de Amerikaanse dollar of ponden, wat betekent dat winkeliers geen betalingen in virtuele munten zullen ontvangen. Het bedrijf faciliteert voorlopig geen opnames voor Bitcoin, die blijven dus altijd in beheer van het bedrijf.

Dan Shulman, de CEO van Paypal, zegt dat hij hoopt dat de dienst het wereldwijde gebruik van virtuele munten zal aanmoedigen en zijn netwerk zal voorbereiden op nieuwe digitale valuta’s die door centrale banken en bedrijven kunnen worden ontwikkeld”.

Volgens een rapport kunnen Amerikaanse klanten in “de komende weken” beginnen met het kopen en verkopen van cryptovaluta, voorlopig geldt dat alleen voor de Verenigde Staten. Paypal is van plan in de eerste helft van 2021 de dienst ook te integreren in Venmo (de mobiele betaal-applicatie van Paypal) en de dienst naar andere landen te brengen. Het is momenteel nog onbekend wanneer dat zal zijn voor Nederland en België. Naast een exchange krijgt Paypal ook een eigen online-wallet waar klanten hun munten in kunnen bewaren.

Paypal gaan hiervoor de samenwerking aan met Paxos, een betaalprovider die ook de Paxos Standard Token (PAX) uitgeeft. Tevens zou Paypal inmiddels de eerste voorwaardelijke vergunning van het New York State Department of Financial Services (NYDFS) in handen hebben, ook wel bekend als de BitLicence.

Betalen met Crypto

Paypal Bitcoin Paymets

Hoewel Paypal en Venmo een aanzienlijk deel van de crypto-markt zullen beheren, worden ze geconfronteerd met enkele competities. Andere bedrijven, zoals Revolut (in Verenigd Koninkrijk gevestigde internationaal actieve bank) en Square’s Cash app die eigendom is van Twitter CEO Jack Dorsey hebben al cryptovaluta eerder te koop aangeboden.

Na een samenwerking met Bitstamp (een Bitcoin uitwisseling gevestigd in Luxemburg) in februari 2017, heeft Revolut vijfhonderd miljoen dollar opgehaald. Deze nieuwe cashflow bracht het Verenigd Koninkrijk gevestigde internationaal actieve bank naar een waardering van 5,5 miljard dollar.

Het is niet de eerste onderneming van PayPal in het crypto-markt. Het bedrijf was ooit een partner van de digitale valuta Libra van Facebook, maar trok zich als eerste terug uit de alliantie, slechts een paar maanden na de aankondiging ervan.

Paypal gaat 2,3% transactiekosten aanrekenen bij transacties onder de $100 en 2% voor transacties onder de $200, 1.8% voor transacties tot duizend dollar en 1,5% voor transactie die hoger zijn. Voorlopig worden nog geen transactiekosten in rekening gebracht tot het einde van dit jaar. Paypal is een grote speler in de wereld van online betalingen en zij hebben nu hun ogen gericht op de digitale valuta’s. Paypal bezit momenteel meer dan 346 miljoen actieve gebruikers en verwerkte in het tweede kwartaal van dit jaar 222 miljard dollar aan transacties.

Paypal wil de adoptie van crypto bij hun klanten vergroten. “Als onderdeel van het aanbod zal Paypal gebruikers ‘educatieve content’ aanbieden om hun te helpen het ecosysteem van cryptovaluta te leren begrijpen”.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.