Bijna 1 biljoen marktwaarde voor crypto-industrie

De gezamenlijke marktwaarde van de crypto-industrie nadert opnieuw het bedrag van 1 biljoen dollar, dankzij recente stijgingen. Uit de grafiek blijkt dat dit niveau bijna fungeert als een soort weerstand. Momenteel is er een lichte terugval, hopelijk slechts tijdelijk.

Tijdelijke neergang?

Helaas is het niet mogelijk om met financiële activa in een rechte lijn naar succes te gaan. Dit proces omvat altijd ups en downs. Zelfs tijdens bullmarkten zien we vaak afwisselende heroplevingen en correcties. Momenteel botst de markt tegen een obstakel en is de waarde van Bitcoin in het afgelopen uur met 2,21 procent gedaald. Desalniettemin is er in de afgelopen 24 uur een stijging van 8,47 procent en in de afgelopen zeven dagen een stijging van 20,99 procent.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $20.544, terwijl het eerder vannacht nog $21.000 bereikte. De marktwaarde van Bitcoin bedraagt $395,53 miljard, wat nog steeds meer dan 40 procent van de totale markt uitmaakt. In vergelijking heeft Ethereum een marktwaarde van $186,83 miljard, aanzienlijk lager dan die van Bitcoin. Als we de stablecoins buiten beschouwing laten, zijn Bitcoin en Ethereum op basis van marktwaarde momenteel de enige serieuze projecten.

We zijn er nog niet

Hoewel de stijging aan het begin van 2023 indrukwekkend is, zijn we er nog lang niet. We zitten nog steeds ongeveer 50 procent onder de koersniveaus van vóór de ineenstorting van het Terra-Luna-ecosysteem in mei 2022. Langzaam maar zeker komt het vertrouwen terug, maar er blijft scepticisme. Het lijkt te mooi om waar te zijn dat alle koersen nu zo snel stijgen.

Dit geldt vooral omdat de macro-economische omstandigheden niet aanzienlijk zijn veranderd. Hoewel de inflatie daalt, is het probleem nog niet volledig opgelost. Sterker nog, de Federal Reserve verwacht dat de rente gedurende het hele jaar 2023 op een relatief hoog niveau zal blijven.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.