Bijna de helft van alle Bitcoin wordt vastgehouden door individuen die nog nooit hebben verkocht

De absolute schaarste van 21 miljoen eenheden en de gedecentraliseerde aard van het netwerk maken Bitcoin volgens velen de ultieme vorm van geld. Sinds de introductie van het netwerk in 2009 door Satoshi Nakamoto hebben miljoenen mensen besloten om op zijn minst een deel van hun spaargeld in Bitcoin te bewaren.

De HODL Gemeenschap

Hierdoor heeft Bitcoin in de loop der jaren een sterke HODL-gemeenschap gevormd. Dit is een groep mensen die vastbesloten zijn om hun Bitcoin tegen geen enkele prijs te verkopen en continu toevoegen aan hun portfolio. Het interessante is dat we via de blockchain precies kunnen volgen hoe deze entiteiten zich gedragen en hoeveel Bitcoin in handen is van deze HODL-gemeenschap.

In dit geval definiëren we de HODL-gemeenschap als de meest toegewijde deelnemers, de entiteiten die in hun gehele geschiedenis op de blockchain nog nooit een uitgaande transactie hebben gehad. Op dit moment is bijna 47 procent van alle Bitcoin die in omloop zijn “vastgezet” in de wallets van deze individuen. Het is opmerkelijk dat deze statistiek bijna over de rand is gevallen in augustus 2022.

Impact op Bitcoin

Het feit dat bijna 50 procent van alle Bitcoin momenteel wordt bewaard in wallets zonder enige verkoopgeschiedenis is positief voor de koers. Het is enigszins teleurstellend dat dit percentage sinds het begin van de stierenmarkt in december 2020 aanzienlijk is afgenomen, maar dat is op zichzelf niet verrassend. We zien vaker dat de HODL-gemeenschap tijdens een stierenmarkt delen van hun Bitcoin verkoopt om winst te nemen.

Dit is begrijpelijk, gezien het feit dat veel van deze mensen waarschijnlijk welvarend zijn geworden dankzij Bitcoin. Na één of twee bull runs besluiten dergelijke individuen vaak om onroerend goed te kopen of andere grote aankopen te doen om te genieten van hun nieuwe rijkdom. Er is een kans dat we de komende maanden weer een stijging zien van het percentage van deze on-chain indicator naar een hoger niveau.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.