Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten minstens 1 Bitcoin

Een groeiend aantal kleinere crypto-portefeuilles verzamelt Bitcoin (BTC), ondanks de onrust op de wereldwijde cryptomarkten. Het aantal crypto-adressen met Bitcoin heeft de mijlpaal van 950.000 bereikt, volgens het blockchain-analysebedrijf Glassnode.

Toenemende wereldwijde acceptatie van Bitcoin

Dit wijst op een toenemende wereldwijde acceptatie van Bitcoin. Ondanks lagere prijzen wordt het idee dat “Bitcoin dood is” niet weerspiegeld, zoals sommigen zouden denken. Steeds meer investeerders zien juist potentieel in Bitcoin. Dat beweert ook ‘Jake Woodhouse’, een Bitcoin-podcaster, die verklaarde:

Voor een ongetraind oog lijkt de prijs iets te zeggen over de waarde. Toch moet prijsactie niet verward worden met waarde, zoals de recentste gegevens in de Bitcoin-markt laten zien. Mensen over de hele wereld blijven Bitcoin verzamelen, omdat ze de kans zien om een sterk ondergewaardeerd actief te bezitten, waarvan velen denken dat het geen waarde heeft als de prijs daalt. “Bitcoin is dood”, beweert de mainstream… Maar is dat echt zo? Het is duidelijk dat veel mensen het daar niet mee eens zijn.

‘Bitcoin Pleb’ is de term die bedacht is voor gewone mensen wereldwijd die Bitcoin steunen. Zij kopen en blijven geloven in Bitcoin, ondanks de pogingen van de reguliere media om de gedecentraliseerde technologie in een negatief daglicht te stellen.

Toename in het aantal Bitcoin-bezitters

De stijging van het aantal Bitcoin-bezitters valt samen met het feit dat er miljarden dollars aan Bitcoin van beurzen worden gehaald.

Woodhouse voorspelt dat de meeste Bitcoin die nu in eigen beheer wordt gehouden en van beurzen wordt gehaald, voor lange tijd niet zal worden verplaatst. Dit suggereert een langetermijninvestering. Toch heeft het FTX-incident laten zien dat zelfopslag van crypto, zoals bijvoorbeeld met een Ledger, een aantrekkelijke optie kan zijn.

Ten slotte laten gegevens van Glassnode zien dat de wisselkoersen sinds het begin van het jaar zijn gedaald. In januari bedroeg het saldo op beurzen ongeveer 2,8 miljoen Bitcoin, bijna 15% van het totale geminede aanbod. In november daalde dit tot 2,3 miljoen Bitcoin, oftewel minder dan 11% van het totale aanbod. Hoelang deze trend zal aanhouden, blijft onzeker.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.