Binance ontvangt $1.5 miljard aan Bitcoin binnen 30 dagen

Het lijkt erop dat Binance momenteel het vertrouwen van crypto-investeerders wint. In de afgelopen maand stroomde meer dan $1.5 miljard aan Bitcoin naar het handelsplatform van CEO Changpeng Zhao. Tegelijkertijd hadden concurrenten soms te maken met een uitstroom.

Binance bezit bijna 600,000 Bitcoin

Uit data van het marktinformatieplatform Coinglass blijkt dat Binance momenteel 588,129 Bitcoin in bezit heeft. In de afgelopen maand zijn er 51,386 Bitcoin bijgekomen. In de laatste zeven dagen kwamen er nog eens 22,590 Bitcoin bij, en zelfs 5,000 in de afgelopen 24 uur. Andere exchanges zoals Kraken en Gate zagen ook hun Bitcoin reserves toenemen, met respectievelijk 952 en 935 BTC.

Gemini, OKX en Coinbase Pro, opvallende exchanges, noteerden eveneens aanzienlijke Bitcoin bewegingen de afgelopen maand. Desondanks hadden ze een maandelijkse uitstroom van respectievelijk 22,416, 3,520 en 1,207 Bitcoin.

In totaal is deze maand volgens Coinglass 13,888 BTC naar crypto-exchanges gestroomd. De prijs van Bitcoin staat momenteel op $29,400 en heeft in de laatste 24 uur een lichte waardestijging laten zien.

Toenemende moeilijkheid bij het minen van Bitcoin-blokken

Crypto-analysebedrijf Glassnode heeft opgemerkt dat het minen van Bitcoin-blokken steeds uitdagender wordt. Het aantal benodigde hashes om een blok te minen heeft een nieuw record bereikt sinds de laatste aanpassing van de moeilijkheidsgraad van Bitcoin.

Volgens Glassnode is het geschatte aantal hashes dat nodig is om een blok te minen gestegen naar een recordhoogte van 209 zettahashes (10^21). Met de groeiende hashkracht wordt het minen van blokken steeds moeilijker.

Naarmate het aantal benodigde hashes voor het vinden van een blok toeneemt, moeten miners meer rekenkracht inzetten om dezelfde kans te hebben op het vinden van een blok en de bijbehorende beloning.

Dit kan leiden tot hogere kosten voor miners, waaronder energiekosten en investeringen in geavanceerde apparatuur. Het kan ook minder winstgevend worden om te minen, wat kan leiden tot het stopzetten van mijnactiviteiten. De toename in moeilijkheid vergroot echter de benodigde rekenkracht voor het Bitcoin-netwerk, wat bijdraagt aan de veiligheid en stabiliteit ervan.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.