Binance verplaatst 127.000 Bitcoin ter waarde van meer dan $2 miljard

Binance heeft zojuist 127.351 Bitcoin met een waarde van $2,06 miljard overgezet van een cold wallet naar een nieuwe wallet.

Binance verplaatst meer dan $2 miljard naar een nieuwe wallet

Op 28 november onthulde het bekende Twitter-account genaamd Whale Alert dat er een overdracht had plaatsgevonden van 127.351 Bitcoin, ter waarde van $2,06 miljard, van Binance naar een wallet waarvan de bestemming onbekend is. Deze enorme hoeveelheid Bitcoin die Binance verliet, zorgde voor bezorgdheid binnen de crypto gemeenschap over de redenen achter deze verplaatsing.

Gegevens van Lookonchain toonden aan dat Binance daadwerkelijk alle 127.351 Bitcoin van een cold wallet naar een nieuwe wallet heeft verplaatst. De cold wallet van Binance had voor de transactie geen resterende waarde. Dit heeft geleid tot speculatie binnen de gemeenschap over mogelijk dumpen van Bitcoin, vooral gezien de recente plotselinge daling van de Bitcoin koers.

Dezelfde cold wallet was eerder betrokken bij grote BTC-transacties op 26 oktober en 11 november. Op 18 november was er een inkomende transactie van 127.351 BTC naar deze wallet. Nu zijn dezelfde 127.351 BTC opnieuw overgezet naar een nieuwe wallet. Hoewel de exacte redenen niet duidelijk waren, waren er speculaties dat dit te maken had met de herstructurering van BTCB-Reserve.

CEO van Binance geeft uitleg over de grote overdracht

Nadat er geruchten begonnen te circuleren over de redenen achter deze enorme Bitcoin-overdracht, heeft de CEO van Binance, Changpeng Zhao, verklaard dat deze overdracht plaatsvindt als onderdeel van de Proof-of-Reserve Audit. De externe auditors vereisten bewijs dat Binance daadwerkelijk controle heeft over de betreffende wallet. Om dit aan te tonen, heeft het Binance-team 127.000 Bitcoin naar een nieuwe wallet overgezet.

Dit maakt deel uit van de Proof-of-Reserve Audit. De auditors vroegen om een bepaalde hoeveelheid naar onszelf te sturen om aan te tonen dat we controle hebben over de wallet. De rest wordt naar een nieuw adres verplaatst. In dit geval was de initiële transactieomvang groot, inclusief het wisselgeld. Negeer de angst en onzekerheid (FUD)!

Changpeng Zhao

Dyma Budorin, CEO van Blockchain-beveiligingsauditor Hacken, stelde voor om de authenticiteit op een andere manier te bewijzen, namelijk door digitale handtekeningen van de geëvalueerde wallet. Changpeng Zhao legt echter uit dat het team dit aan de auditors heeft voorgesteld, maar dat niet alle benodigde handtekeningen werden ondersteund.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.