Bitamp lanceert een open-source Bitcoin wallet

Met de stijging van de Bitcoin prijzen en de Bitcoin halving, zullen nieuwe spelers in de cryptocurrency markt zich afvragen hoe ze hun coin op de meest beveiligde manier kunnen aan de man brengen.

Een goed voorbeeld zijn de ontwikkelaars achter de nieuwe BitAmp wallet die een gebruiksvriendelijke open-source wallet aan de clientzijde gecreëerd hebben om aan deze behoefte te voorzien.

Met de wallet kunnen gebruikers overal en op elk apparaat Bitcoin verzenden en ontvangen. De interface stelt gebruikers ook in staat om in een handomdraai nieuwe Bitcoin wallets aan te maken door een code die uit twaalf woorden bestaat (ook wel een recovery seed genoemd) op te schrijven.

De technologie van BitAmp

BitAmp is een webgebaseerde wallet die gebruikers toegang geeft tot hun Bitcoins zonder een zelf een eigen node te runnen, een software te installeren of een applicatie te downloaden.  De code van BitAmp is open-source en het product is gratis voor iedereen. De ontwikkelingen van het bedrijf worden gefinancierd door middel van donaties en het product wordt vrijgegeven onder een MIT-licentie. Gebruikers kunnen via de website van BitAmp direct toegang krijgen tot al hun Bitcoin wallets waarvan ze een privé-sleutel of recovery seeds bezitten.

BitAmp is gebouwd met behulp van de nieuwste beschikbare technologie en beveiligings praktijken. De seed- en/of privé-sleutels van gebruikers worden nooit overdragen of opgeslagen waardoor gebruikers de volledige controle over hun Bitcoin behouden.

Er is geen e-mailadres of persoonlijke KYC-informatie vereist om een Bitcoin wallet account aan te maken. Bovendien, geeft BitAmp gebruikers de toegang tot wallets die ze eerder hebben aangemaakt met seeds op platformen zoals Blockchain, Ledger, Electrum, Trezor, Mycelium etc.

Het bedrijf wijst erop dat custodial wallets en exchanges de gebruikers geen toegang geven tot hun eigen privé-sleutels, waardoor de financiële onafhankelijkheid van de gebruikers in gedrang komt, vooral als deze entiteiten gehackt, ontbonden of insolvabel worden.

BitAmp bevat niet alleen een wallet-interface, maar biedt ook basisprincipes over verschillende onderwerpen aan, waarbij een beginnende gebruiker kennis maakt met onderwerpen als “Bitcoin kopen”, “Bitcoin uitgeven”, “Bitcoin Minen”, “Crypto Exchanges”, “Hardware wallets” en “Block Explorers”. Hoewel het bedrijf open-source is, streeft het team ernaar om een basisondersteuning te bieden aan gebruikers die moeilijkheden ondervinden bij de toegang tot het product. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke Bitcoin wallet, is BitAmp wellicht de ideale oplossing. 

Recovery Seed

Bij het aanmaken van een hardware wallet wordt er als eerst gevraagd om een X aantal woorden op te schrijven, dit noemt met de zogenaamde recovery seed. Deze seed geeft een gebruiker altijd toegang tot zijn of haar Bitcoins, zelfs als het kastje kapot of verloren gaat.

De twaalf, achttien of vierentwintig woorden dienen veilig bewaard te worden en zeker NIET met andere personen gedeeld worden.

Na het genereren van de recovery seed wordt er bij de meeste Bitcoin wallets gevraagd om een viercijferige pincode in te typen. Dit pincode gebruik je als je wilt inloggen in je Bitcoin wallet of als je een transactie wilt versturen. Als je vaak uw pincode verkeerd intoetst, dan reset het apparaat zich uit veiligheid. Als je terug wilt inloggen in uw wallet dan moet je jouw recovery seed weer intypen.

Het is belangrijk om uw recovery seed nooit digitaal op te slaan. Niet in een document, of zelfs niet als een afbeelding. Jouw computer loopt altijd risico’s op en door uw seed digitaal op te slaan loop jij de kans dat hackers uw recovery seed kunnen bemachtigen.

Toekomstige ontwikkelingen van BitAmp

De website van BitAmp is momenteel beschikbaar in het Engels, maar het team zal de uitbreiding met een wereldwijde mentaliteit benaderen. Het bedrijf is van plan om de website in meerdere talen aan te bieden waaronder in het Spaans, Duits, Frans, Portugees, Russisch, Koreans, Japans enz…

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.