Bitcoin ATM-onderneming mogelijk betrokken bij crypto-oplichting via niet-gelicentieerde kiosken

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in Bitcoin-technologie en de personen aan het hoofd ervan worden beschuldigd van het illegaal exploiteren van crypto-kiosken in de staat Ohio. Deze onderneming zou geprofiteerd hebben van individuen die het slachtoffer werden van crypto-oplichting.

Gebrek aan beveiliging

S&P Solutions, dat opereerde onder de naam Bitcoin van Amerika, samen met drie van zijn leidinggevenden, worden geconfronteerd met beschuldigingen van witwassen van geld, samenzwering en andere criminele activiteiten in verband met het runnen van meer dan 50 niet-gelicentieerde crypto-kiosken in de staat.

De aanklacht is ingediend tegen het bedrijf zelf, Sonny Meraban (eigenaar en oprichter), Reza Meraban (manager) en William Suriano (officier van justitie). Het drietal werd vorige week gearresteerd en er werden huiszoekingen uitgevoerd in hun woningen in Florida en Illinois.

Volgens officier van justitie Andrew Rogalski maakten fraudeurs, wetshandhavingsnabootsers en ‘Robocallers’ misbruik van de gebrekkige anti-witwasbescherming in de systemen van het bedrijf. Hun doel was om geld over te maken van de crypto-wallets van gebruikers.

Rogalski merkte op tijdens een persconferentie dat “deze geldautomaten een gemakkelijk doelwit waren voor oplichters,” en voegde eraan toe:

De slachtoffers zijn vaak ouderen of kwetsbare personen. Ze gaan specifiek naar de Bitcoin van Amerika-geldautomaten en halen geld op van hun spaarrekeningen of 401K’s.

Ondertussen wordt beweerd dat het bedrijf mogelijk 20% aan transactiekosten heeft gestolen.

Geldautomaten in beslag genomen

De aanklacht beschuldigt het bedrijf er ook van te hebben kunnen opereren door “opzettelijk onjuiste informatie te verstrekken over de aard van hun bedrijf aan overheidsinstanties.” Hierdoor konden ze meerdere kiosken opzetten zonder de vereiste geldoverdrachtslicentie, zoals gemeld op 3 maart door Law360.

Autoriteiten hebben vorige week 52 Bitcoin-geldautomaten in beslag genomen. Echter, het bedrijf heeft er nog meer in Ohio en andere staten. Bitcoin of America heeft naar verluidt $3,5 miljoen aan winst gegenereerd uit contante stortingen bij deze illegale kiosken in 2021, aldus Rogalski.

Ambtenaren geloven dat het bedrijf sinds 2018 wettelijke voorschriften en financiële nalevingsvereisten heeft omzeild en overtreden. Het onderzoek naar het bedrijf en de leidinggevenden ervan werd naar verluidt geleid door de Task Force Cyber Fraud and Money Laundering van de Secret Service.

In oktober waarschuwde het Miami Field Office van de FBI al dat crypto-geldautomaten een populair middel werden voor oplichters.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.