Bitcoin bereidt zich voor op een toename van 30 procent

Volgens Altcoin Sherpa kan Bitcoin zich opmaken voor een stijging van ongeveer 30 procent vanaf de huidige waarde van ongeveer 28.000 dollar. Met deze stijging zou de Bitcoin-koers naar verwachting rond de 36.000 dollar uitkomen, dat is althans het doel van de analist. De analist baseert deze voorspelling op de zogenoemde “Chicago Mercantile Exchange (CME) gap.”

$BTC: Doel bereikt op 36k #Bitcoin pic.twitter.com/kiVklOqrj6— Altcoin Sherpa (@AltcoinSherpa) 3 april 2023

Wat betekent de CME gap?

De term CME gap verwijst naar een situatie op de Bitcoin-futuresmarkt van de Chicago Mercantile Exchange. Dit gebeurt wanneer de Bitcoin-koers op vrijdagavond (wanneer de CME futuresmarkt sluit) verschilt van de koers op zondagavond (wanneer de markt opnieuw opent).

Dit kan resulteren in een “gap” of een open ruimte tussen de prijs van de laatste handelsdag op vrijdag en de prijs van de eerste handelsdag op zondag. In de wereld van cryptocurrency hecht men veel waarde aan CME gaps, omdat er vaak wordt gespeculeerd dat de Bitcoin-koers deze open ruimtes zal vullen.

In dit geval speculeert Altcoin Sherpa dus op het opvullen van deze ruimte, wat de koers mogelijk naar 36.000 dollar kan brengen. Sommige investeerders en handelaren gebruiken CME gaps als indicatoren voor marktrichting en potentiële niveaus van ondersteuning of weerstand.

Het is echter belangrijk op te merken dat de CME gap geen garantie biedt voor stijgingen of dalingen. Exacte voorspellingen zijn hier niet mogelijk, aangezien er meerdere factoren zijn die de Bitcoin-koers kunnen beïnvloeden.

Solana in de lift?

Daarnaast richt Altcoin Sherpa zich in zijn analyse op Solana, de cryptocurrency die tijdens de bullrun van 2021 een indrukwekkende periode doormaakte en steeg naar meer dan 250 dollar. Momenteel bevindt de munt zich echter op een lager niveau, maar volgens Sherpa staat er binnenkort een positieve periode voor Solana te wachten.

$SOL: Ik heb geen idee wat er gaande is met deze grafiek. Er zijn een paar verschillende mogelijkheden; ofwel een soort “cup & handle” patroon nu, of een dubbele bodem. Ik weet nog steeds niet wat het langetermijneffect van de situatie rond FTX zal zijn. #Solana pic.twitter.com/l4zYqlPTWb— Altcoin Sherpa (@AltcoinSherpa) 2 april 2023

Op dit moment wordt Solana verhandeld voor 20,33 dollar. Volgens Altcoin Sherpa is het mogelijk dat de munt stijgt naar 40 dollar, maar een stijging naar slechts 25 dollar voor het project is ook niet uitgesloten.

Hij benadrukt dat het vooral afwachten is welke invloed het omvallen van FTX uiteindelijk zal hebben op de munt. Mogelijk is het niet bekend dat Sam Bankman-Fried en FTX het project aanzienlijke steun gaven, die steun is nu echter weggevallen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.