Bitcoin bereikt hoogste punt in 6 maanden met prijsstijging voorbij $24.700

De Bitcoin koers presteerde uitstekend gedurende de eerste maand van 2023, met een indrukwekkende stijging van bijna 40 procent. Na deze opwaartse beweging begon een correctie, waardoor velen zich afvroegen of de positieve trend tot een einde zou komen. Echter, tot op heden gaat het feest door, aangezien Bitcoin in de afgelopen 24 uur een stijging van 10,98 procent heeft doorgemaakt.

Bitcoin leidt de weg

Opmerkelijk genoeg is Bitcoin niet alleen gestegen, maar het is ook de grootste stijger binnen de top 10 cryptocurrencies. Normaal gesproken zien we dat alternatieve munten (altcoins) sterker stijgen, omdat ze een veel kleinere marktkapitalisatie hebben en dus minder kapitaal nodig is om hun waarde te verhogen. Ter illustratie, Bitcoin heeft een marktkapitalisatie van 474 miljard dollar in vergelijking met de 205 miljard dollar van Ethereum.

Desondanks is Bitcoin met 10,90 procent gestegen, terwijl Ethereum het moet doen met een stijging van 8,34 procent. Hierdoor is de marktkapitalisatie van Bitcoin met meer dan twee keer zoveel gegroeid als die van Ethereum. De veelbesproken “flippening,” waarbij Ethereum Bitcoin zou overtreffen, lijkt nog ver weg.

Over de afgelopen 7 dagen heeft Bitcoin ook beter gepresteerd, met een stijging van 8,31 procent, terwijl Ethereum een stijging van 2,92 procent heeft doorgemaakt. Hoewel de situatie snel kan veranderen in de volatiele wereld van crypto, is op dit moment Bitcoin weer dominant, zoals gebruikelijk.

Hoogste koers sinds augustus

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $24.590 per eenheid. De laatste keer dat Bitcoin deze prijs bereikte was in augustus van het vorige jaar. Het lijkt erop dat investeerders zich meer zeker voelen over de Amerikaanse economie en opnieuw bereid zijn te investeren. De Amerikaanse arbeidsmarkt is bijna sterker dan ooit tevoren, met de laagste werkloosheidscijfers sinds 1969.

Dit geeft aan dat de renteverhogingen van de Federal Reserve voorlopig nog geen negatieve impact hebben op de economie. Natuurlijk betekent dit niet dat problemen in de toekomst uitgesloten zijn, aangezien de cyclus van renteverhogingen pas in maart 2022 begon.

De opleving van Bitcoin heeft ook geleid tot een stijging van crypto-aandelen. Denk bijvoorbeeld aan de aandelen van Coinbase (COIN) en Bitcoin miner Marathon Digital Holding (MARA), die respectievelijk met 17 en 18 procent zijn gestegen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.