Bitcoin bereikt meer dan $24.000, voorzitter van de Fed bespreekt afnemende inflatie

Gisteren verhoogde de Amerikaanse Federal Reserve de rente, zoals verwacht, met 0,25 procent, waardoor de rente op een niveau tussen 4,50 en 4,75 procent kwam. Kort na deze renteverhoging gaf Fed-voorzitter Powell uitleg over het besluit van de Federal Reserve.

De Persconferentie van Powell

Tijdens de persconferentie van Powell schoot de waarde van Bitcoin omhoog, doordat hij het woord “disinflatie” gebruikte om de huidige ontwikkelingen te beschrijven. “We kunnen nu voor het eerst zeggen, denk ik, dat het proces van disinflatie is begonnen […] we zien dit echt terug in de prijzen van goederen,” verklaarde Powell tijdens de persconferentie op 1 februari.

De renteverhoging en de verklaringen van Powell die daarop volgden, bleken positief nieuws voor de cryptomarkten. Voorafgaand aan de renteverhoging was er voornamelijk zijwaartse beweging, maar na de toespraak begon de markt te stijgen. Op dit moment heeft de cryptomarkt een totale marktkapitalisatie van 1,088 biljoen dollar.

Tijdens deze opwaartse beweging overschreed Bitcoin voor het eerst sinds 2022 de grens van 24.000 dollar. Volgens Tradingview bereikte de koers zelfs een hoogtepunt van 24.251 dollar. Inmiddels is de waarde van Bitcoin weer iets gezakt naar de huidige koers van 23.713 dollar.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.