Bitcoin bereikt nieuwe mijlpalen in hash-snelheid

Nieuwe gegevens laten zien dat de Bitcoin-reserves van mijnwerkers het laagste punt hebben bereikt sinds december 2021, ondanks een opleving in de hash-snelheid.

Bitcoin zet nieuwe prestaties neer

De activiteit op het Bitcoin-netwerk bereikt ongekende hoogten, deels dankzij de prijsfluctuaties die de Bitcoin naar nieuwe pieken van vijf maanden stuwen. Volgens gegevens van MiningPoolStats heeft de hash-snelheid van Bitcoin op 26 januari een nieuw record bereikt.

Hoewel dit slechts een schatting is en volledige nauwkeurigheid onmogelijk te meten is, zijn de recente metingen een opmerkelijke prestatie. Dit komt doordat ze voor het eerst het niveau van 300 EH/s overschrijden. Miningbedrijf Braiins heeft de cijfers ook bevestigd in hun realtime rapportagefeed.

Andere trackers, zoals BTC.com en Blockchain.com, hebben iets lagere schattingen gemaakt, rond de 275 EH/s. Volgens Blockchain.com heeft de hash-snelheid op 20 januari een recordhoogte van 276,8 EH/s bereikt. Het bekende Twitter-account Bitcoin Archive tweette dan ook: “Uw vermogen is veiliger dan ooit tevoren!”

Naast de hash-snelheid zal ook de netwerkmoeilijkheid deze week ongekende niveaus bereiken. Volgens BTC.com zal de volgende geautomatiseerde aanpassing naar schatting de moeilijkheid met 2,75% verhogen tot 38,62 biljoen.

De vorige aanpassing resulteerde in een stijging van 10,26%, de grootste sinds oktober 2022 en pas de tweede keer sinds medio 2021 dat er een dubbelcijferige stijging plaatsvond.

Mijnwerkers blijven reserves verkopen

Bij het analyseren van de situatie waarschuwde CoinLupin, een medewerker van CryptoQuant, een platform voor on-chain data, dat mijnwerkers nog steeds hun Bitcoin-reserves verkopen. Dit doen ze wellicht om hun kapitaal te versterken in het geval van marktveranderingen.

Nu hebben ze voor het eerst in lange tijd verbeterde winstgevendheid en zijn de kosten voor mining lager dan de Bitcoin-prijzen. Normaal gesproken zou er meer actieve mining kunnen plaatsvinden, maar momenteel zien ze dit als een kans om hun geld veilig te stellen. Op een gegeven moment kan er een prijsaanpassing komen waarbij ze voldoende geld binnenhalen en weer Bitcoin gaan verzamelen. Tijdens de stijging verminderen ze constant hun Bitcoin-bezit.

CoinLupin

De miner-positie-index van CryptoQuant, die de uitstroom van Bitcoin van miner-wallets naar beurzen meet in vergelijking met hun voortschrijdend gemiddelde van een jaar, heeft sinds 14 januari verschillende pieken in opnames waargenomen.

Met 1.837.138 Bitcoin bevinden de reserves van mijnwerkers zich momenteel op het laagste niveau sinds december 2021.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.