Bitcoin blijft rond de koers van 23.500 dollar hangen

Dit jaar heeft Bitcoin een paar keer boven de 25.000 dollar gestegen, maar nu lijkt het vast te zitten. Dit komt mogelijk door negatieve inflatiecijfers uit de Verenigde Staten, wat aangeeft dat de inflatie hardnekkiger is dan verwacht. Dit kan resulteren in strenger optreden van de Amerikaanse centrale bank dan eerder voorspeld.

Stagnerende Bitcoin-koersen

Wanneer de koersen stabiel blijven, duidt dit vaak op onzekerheid. Op zulke momenten is het onduidelijk waar de markt de komende dagen naartoe zal gaan. Dit wordt beschouwd als de stilte voor de storm, waar volatiliteit afneemt en de markt kalmeert, maar dan ineens weer heftig omhoog of omlaag kan gaan.

Vanwege positieve economische gegevens uit de VS wordt nu meer en mogelijk een grotere renteverhoging door de Federal Reserve verwacht. Hoewel eerder bijna 100 procent inzet was voor een renteverhoging van 0,25 procent in maart, is de kans op een verhoging van 0,50 procent nu 24 procent.

De huidige rentemarge is 4,50 tot 4,75 procent. Een verhoging van 0,25 procent zou dit naar 4,75 tot 5,00 procent brengen. De markt schat de kans op deze verhoging op 76 procent. Verder is er een kans van 24 procent op een verhoging van 0,50 procent naar 5,00 tot 5,25 procent.

Matige vooruitzichten

Zelfs als de Amerikaanse economie met deze hogere rentes een recessie weet te vermijden, ziet de toekomst er somber uit voor risicovolle activa zoals Bitcoin. De hogere rente van ongeveer 5,00 procent betekent dat investeerders straks een veilig rendement van dat percentage kunnen behalen met Amerikaanse staatsobligaties.

Dit maakt zulke investeringen, vooral in onzekere tijden zoals nu, aantrekkelijker in vergelijking met Bitcoin. Als een recessie dreigt, is de kans groot dat mensen vluchten naar de Amerikaanse dollar, aangezien ze hiermee hun rekeningen moeten betalen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.