Bitcoin blijft vastzitten op 28.000 dollar na krachtig Amerikaans banenrapport

Het lijkt erop dat Bitcoin moeite blijft hebben om de grens van 28.000 dollar definitief te doorbreken. Vandaag werd belangrijke nieuwe informatie bekend over de Amerikaanse arbeidsmarkt, en deze bleek sterker dan verwacht. Dit heeft potentieel nadelige gevolgen voor de markt, aangezien dit de mogelijkheid opent voor verdere renteverhogingen door de Federal Reserve.

Sterker dan voorzien

De aandacht van vandaag was gericht op de U.S. Nonfarm Payrolls (NFP), die iets lager bleken uit te vallen dan oorspronkelijk voorspeld. Dit duidt erop dat de werkloosheid minder snel stijgt dan de markt aanvankelijk had ingeschat. De werkloosheid zelf kwam uit op 3,5 procent, terwijl de markt gerekend had op 3,6 procent.

Als reactie hierop stegen de verwachtingen voor de volgende rentevergadering van de Federal Reserve. Waar de markt aanvankelijk een kans van 50 procent had ingeschat voor een nieuwe renteverhoging van 0,25 procent in mei, is deze kans nu gestegen naar 71,6 procent.

“Nog een positief banenrapport. Dit voedt speculatie over een renteverhoging van 0,25 procent in mei,” zo luidde de reactie van Tedtalksmacro op Twitter.

Amerikaanse dollar stijgt

Met de verwachtingen van verdere renteverhogingen steeg ook de Amerikaanse dollar enigszins. “De Amerikaanse dollar reageert krachtig op gegevens die niet per se sterk genoemd kunnen worden,” aldus James Stanley in een reactie op het nieuws.

Persoonlijk ben ik het eens met Stanley en ik ben benieuwd of de Amerikaanse banenmarkt daadwerkelijk robuust blijft. Deze week vielen de Unemployment Claims, oftewel het aantal nieuwe werklozen, iets hoger uit dan voorspeld.

Dit duidt erop dat er wel degelijk zwaktes beginnen te verschijnen in de Amerikaanse arbeidsmarkt. In dat opzicht is het interessant om deze wekelijkse statistieken in de gaten te houden. Volgende week donderdag ontvangen we opnieuw informatie hierover, en de weg naar de volgende rentevergadering van de Federal Reserve op 3 mei is nog lang.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.