Bitcoin bruist: Op weg naar bullmarkt na halvering in 2024?

Het positieve sentiment rondom Bitcoin is helemaal teruggekeerd. Sinds het begin van 2023 heeft Bitcoin een enorme stijging doorgemaakt en steeds meer experts gebruiken de term “bullmarkt”. Niet zozeer om de huidige opleving meteen als een bullmarkt te bestempelen, maar om aan te geven dat het niet lang meer kan duren.

Halvering in 2024

De meeste waarnemers verwachten dat Bitcoin zich opmaakt voor een gunstige periode in aanloop naar de halvering van 2024. Dit patroon heeft Bitcoin in het verleden altijd gevolgd in het jaar voorafgaand aan de halvering. Vaak met ups en downs, maar over het algemeen met een aanzienlijke stijging voor het belangrijke evenement.

De halvering betekent namelijk dat de inflatie van Bitcoin gehalveerd wordt. Op dit moment krijgen miners nog 6,25 Bitcoin als beloning voor het vinden van een nieuw blok. Na de volgende halvering zal die beloning gehalveerd worden, waardoor er slechts 3,125 Bitcoin elke tien minuten aan de markt toegevoegd worden.

Nog steeds mijn verwachting. Tot nu toe gaat het goed met de sterke stijging vanaf de jaarlijkse opening. 100.000-130.000 dollar in het eerste of tweede kwartaal, ongeveer. Terugtrekkingen en schommelingen zijn waarschijnlijk. $BTC https://t.co/QibI9DMBk6— Miles (@JohalMiles) 29 januari 2023

Wat te denken van influencer Johal Miles, die voorspelt dat Bitcoin in het eerste of tweede kwartaal van 2023 een prijs van 100.000 tot 130.000 dollar kan bereiken. Op dit moment lijkt dat misschien onrealistisch, maar in het verleden heeft Bitcoin al gekkere dingen laten zien.

Veranderende psychologie

De psychologische fasen van de markt volgen over het algemeen een vast patroon. Volgens Will Clemente bevinden we ons momenteel in de fase van “ongeloof”. Dit betekent dat mensen nog steeds ontkennen dat de bullmarkt is begonnen en niet willen geloven dat we alweer in een opwaartse trend zitten. Dit ongeloof is ontstaan doordat we lange tijd een negatieve periode hebben doorgemaakt en elke opleving uiteindelijk de kop werd ingedrukt.

Nu ongeloof? https://t.co/gZmJ66Xvgm— Will Clemente (@WClementeIII) 29 januari 2023

Als Will Clemente gelijk heeft en we inderdaad in de fase van ongeloof zitten, dan staan we aan het begin van een nieuwe bullmarkt. Op dit moment lijkt het misschien wat voorbarig, maar dit gevoel is typerend voor deze fase van de markt. Het zou dus zomaar kunnen dat Clemente gelijk heeft.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.