Bitcoin daalt onder $17.000 door speculatie over mogelijke afwijzing Binance van FTX-overname

De waarde van Bitcoin is zojuist gezakt tot onder $17.000. Deze recente daling vond plaats nadat er geruchten verspreidden dat Binance wellicht afziet van het overnemen van FTX. Op dit moment heerst er veel verwarring over de toekomst van de beurs en de tegoeden van gebruikers, wat zijn tol eist op de cryptomarkt. Bovendien worden de nieuwe CPI-gegevens uit Amerika verwacht, wat de onzekerheid vergroot.

Bericht van de Binance CEO

De grote neergang in de cryptomarkt begon toen bleek dat FTX, de op één na grootste cryptobeurs ter wereld, insolvent was. Investeerders haalden massaal hun geld van de beurs, wat tot het faillissement van FTX leidde. Er was een tijdelijke stijging in de Bitcoin koers toen de CEO’s van zowel Binance als FTX via Twitter lieten weten dat Binance FTX zou overnemen. De Bitcoin prijs steeg tot boven de $20.000, maar dit was van korte duur. Binnen twee uur begonnen de cryptokoersen opnieuw te dalen toen bleek dat de overname nog niet definitief was.

De onzekerheid in de cryptomarkt blijft aanhouden en CEO van Binance, Changpeng Zhao, bevestigde dit. Hij deelde een e-mail met het personeel van de beurs via Twitter. In de e-mail bespreekt Zhao de situatie en verzoekt hij zijn medewerkers om niet te handelen in FTT-tokens.

“Ik wil iedereen eraan herinneren: verhandel GEEN FTT-tokens.”

In het kader van transparantie deel ik hierbij de daadwerkelijke e-mail die enkele uren geleden naar het Binance-team wereldwijd is gestuurd. [Link naar de e-mail]

Twijfels bij Binance over de overname

Hoewel Zhao aankondigde “geen commentaar te leveren” op de FTX-overname, meldde een niet nader genoemde bron later aan verslaggevers dat Binance twijfels had over het doorgaan van de overname.

Dit gerucht zorgde opnieuw voor negatieve sentimenten, wat leidde tot verdere dalingen en aanzienlijke verliezen voor zowel Bitcoin als altcoins.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.