Bitcoin daalt onder de $19.000 grens kort voor publicatie van Amerikaans inflatierapport

Vlak voor de release van het Amerikaanse inflatierapport lijken investeerders in Bitcoin nerveus te worden. De koers van Bitcoin is vandaag onder de belangrijke ondersteuningsgrens van $19.000 gezakt, mede door deze onzekerheid. Zal het rapport de situatie verbeteren en de waarde van BTC weer doen stijgen, of staat Bitcoin-investeerders een nieuwe tegenvaller te wachten? Dit zal rond 14.30u Nederlandse tijd duidelijk worden.

Verwachtingen omtrent inflatiecijfers

Het is nog maar een paar uur verwijderd van de onthulling van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) voor september. Uit een onderzoek van Bloomberg blijkt dat we een kerninflatie van 6,5 procent kunnen verwachten, wat negatieve gevolgen kan hebben voor risicovolle activa. Dit zou kunnen aangeven dat de inflatie niet onder controle is. De verwachting is dat de CPI zelf zal dalen tot 8,1%, vergeleken met eerdere stijgingen van 8,3% op jaarbasis.

Investeerders zijn niet optimistisch, gezien zowel de aandelen- als de cryptomarkt vandaag in het rood staan. De CPI-rapporten, die bekend staan om hun impact op volatiliteit, hebben vaak geleid tot ongewone prijsbewegingen op korte termijn, zowel omhoog als omlaag. De kans is dus groot dat we vanmiddag verhoogde volatiliteit zullen zien.

Verschillende technische analisten suggereren dat de Bitcoin koers op het punt staat om aanzienlijk te stijgen. Dit komt doordat de koers al geruime tijd in een nauwe prijsrange beweegt, wat vaak wordt gezien als de stilte voor de storm.

Al met al belooft het een spannende dag te worden, zowel voor de aandelenmarkt als voor de cryptomarkt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.