Bitcoin daalt sterk na teleurstellende Amerikaanse inflatiecijfers

De recent vrijgegeven Amerikaanse inflatiegegevens voor september tonen een Consumentenprijsindex (CPI) van 8,2 procent, wat 0,1 procent lager is dan wat analisten hadden voorspeld. Direct na deze aankondiging daalde de waarde van Bitcoin scherp met bijna 1000 dollar, tot een dieptepunt van 18.150 dollar. Op het moment van schrijven lijkt de prijs van BTC zich enigszins te herstellen en bevindt zich rond de 18.270 dollar.

Invloed van hogere inflatie op Bitcoin en markten

De hogere inflatie dan verwacht is zorgwekkend voor risicovolle activa, zoals aandelen en cryptocurrencies. Het wijst er waarschijnlijk op dat de Federal Reserve opnieuw de rente zal verhogen om de inflatie onder controle te krijgen. Dit heeft niet alleen invloed op de prijs van Bitcoin, maar ook op wereldwijde aandelenmarkten die nu een sterke daling doormaken.

Stijging van de dollarindex en mogelijke hoop voor Bitcoin

Tegelijkertijd wint de dollarindex aan kracht, met een stijging van DXY van 112,7 naar 113,9 direct na het verslag. Er is echter wellicht enige hoop voor Bitcoin-investeerders. Analisten suggereren namelijk dat de correlatie tussen de Bitcoin-prijs en de aandelenmarkt aan het afnemen is. Als deze afname doorzet en de traditionele financiële markten vandaag sterk dalen zonder grote invloed op Bitcoin, kan dit mogelijk het begin zijn van een nieuwe periode van stijgende prijzen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.