Bitcoin daalt verder in waarde

De koers van Bitcoin heeft op woensdag een moeilijke dag gehad. Allereerst daalde de waarde onder de 30.000 dollar en later ging ook de grens van 29.000 dollar verloren. Op dit moment noteert de koers 28.843 dollar en laat een daling van 4,85 procent zien gedurende de afgelopen 24 uur.

Wat is er gebeurd?

Op woensdag verslechterde de stemming op de financiële markten enigszins vanwege een negatief inflatierapport uit het Verenigd Koninkrijk en een grote verkooporder op het Binance-platform. Matt Weller van Forex.com vertelde aan CoinDesk TV dat het Britse inflatierapport op de een of andere manier de markt kwetsbaar maakte, wat mogelijk leidde tot een verkoopgolf toen de verkoper op de verkoopknop drukte.

Ook Ethereum ondervond de gevolgen van deze malaise en daalde met 6,45 procent. Op dit moment wordt de cryptocurrency van Vitalik Buterin verhandeld tegen 1.954 dollar per stuk. Hoewel het in de afgelopen zeven dagen nog steeds een stijging van 1,84 procent heeft laten zien, heeft het in de afgelopen 24 uur terrein verloren ten opzichte van Bitcoin. De daling was namelijk sterker dan die van de belangrijkste cryptomunt op de markt.

Hoe staat het met de aandelenmarkt?

De aandelenmarkt in de Verenigde Staten vertoonde voor de tweede opeenvolgende dag weinig beweging. De Nasdaq, die voornamelijk technologiebedrijven omvat, liet een stijging van 0,03 procent zien. De S&P 500 presteerde iets minder goed met een daling van 0,01 procent.

“De inflatiecijfers uit het Verenigd Koninkrijk lijken vooral schadelijk te zijn in landen waar centrale banken de monetaire beleidsmaatregelen aanscherpen. De vrees voor een recessie begint toe te nemen. Nu beginnen alle zorgen op macro-economisch gebied ook Bitcoin te beïnvloeden”, aldus Markus Levin, medeoprichter van XYO Network.

Hij voegde eraan toe dat na een sterke week voor Bitcoin het normaal is om een periode van consolidatie te zien. “Consolidatie is niet verrassend. De cryptomarkt heeft altijd te maken gehad met prijsfluctuaties, dus er is geen reden tot paniek”, zei de analist.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.