Bitcoin doorbreekt trendlijn en stijgt boven $21.000 uit

In de nacht van 13 op 14 januari zette Bitcoin zijn recente comeback voort, waarbij de koers voor het eerst sinds begin november boven de $21.000 uitsteeg. Hoewel het te vroeg is om te concluderen dat de berenmarkt volledig voorbij is, is er duidelijk een positieve ontwikkeling gaande.

Belangrijke trendlijn doorbroken door Bitcoin

De huidige stijging van Bitcoin zorgt voor verdeeldheid onder analisten over hoe dit geïnterpreteerd moet worden. Hoewel velen waarschuwen voor mogelijke correcties die de koers weer kunnen doen dalen, is er deze week een aanzienlijke stijging van 25% opgetekend. Dit soort stijgingen hebben de potentie om de trend daadwerkelijk te veranderen.

Bijna $21.000 is niet alleen een mijlpaal, maar Bitcoin heeft ook de vorige recordhoogte van $20.000 overschreden. Zelfs het 200-daags voortschrijdend gemiddelde is doorbroken. De bulls lijken bezig te zijn de controle terug te nemen van de beren en vertonen aanzienlijke kracht.

Net als Ethereum, toont ook Bitcoin toenemend momentum. Volgens on-chain analist Material Indicators bootst Bitcoin de kracht van Ethereum na op kortere tijdsframes. Material Indicators sluit af met de woorden “Bereid je voor op volatiliteit.”

Is een nieuwe bullmarkt in zicht?

Volgens Rekt Capital is de huidige weekkaars van Bitcoin buitengewoon bullish. Hij vergelijkt deze zelfs met de weekkaars van april 2019, die uiteindelijk een nieuwe bullmarkt bevestigde. Sommige serieuze analisten suggereren dat deze stijging het begin van een nieuwe bullmarkt kan inluiden. Het enthousiasme en de hype zijn vaak de katalysatoren voor een bullmarkt.

Toch mogen we niet vergeten dat de Federal Reserve nog steeds bezig is met renteverhogingen, waarvan de volledige impact nog niet gevoeld is. Voorzichtigheid is geboden voordat we definitief over een bullmarkt kunnen spreken. Geduld blijft essentieel, maar het huidige plaatje ziet er positief uit.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.