“Bitcoin en crypto bevinden zich in een positieve fase tot begin mei”

Volgens Jake Simmons van Bitcoinist bevinden Bitcoin en andere cryptocurrencies zich op korte termijn in een positieve periode, die hij omschrijft als een “positieve fase” vanwege de bredere economische omstandigheden. De afgelopen week werden zowel de consumentenprijsindex (CPI) als de producentenprijsinflatie (PPI) lager gerapporteerd dan verwacht, wat opnieuw heeft bijgedragen aan een positieve dynamiek op de markt.

Aftellen naar 3 mei

Tot 3 mei staat volgens Simmons de macro-economische agenda niet vol met opvallende gegevenspunten, wat betekent dat de kans groot is dat de positieve dynamiek op de markt behouden blijft. Daarna zal de Federal Reserve beslissen over het Amerikaanse rentebeleid.

Voorlopig wordt verwacht dat de Federal Reserve opnieuw de rente met 0,25 procent zal verhogen. Dit zou de Amerikaanse rente verhogen van de huidige 4,75-5,00 procent naar 5,00-5,25 procent.

Tot dat moment verwacht Simmons dus weinig verandering, wat volgens hem betekent dat de positieve dynamiek voor Bitcoin de komende twee weken kan aanhouden. Wat dit precies betekent voor de koers is nog niet duidelijk, maar het is mogelijk dat we nog twee weken van koersstijgingen kunnen zien.

Belangrijk voor Bitcoin en crypto

Er staan overigens wel interessante gebeurtenissen op het programma voor de cryptomarkt. Op 18 april is de aandacht gericht op Washington D.C. wanneer de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) verantwoording moet afleggen over de aanpak van de crypto-industrie in de afgelopen maanden.

Het lijkt erop dat voorzitter Gary Gensler een uitdagende sessie tegemoet gaat, aangezien de aanwezige Republikeinse leden French Hill en Warren Davidson bekend staan als fervente voorstanders van crypto. Davidson heeft openlijk kritiek geuit op Gensler en heeft onlangs zelfs op Twitter opgeroepen tot het aftreden van de voorzitter van de SEC.

De afgelopen maanden heeft de SEC streng opgetreden tegen de cryptosector in de Verenigde Staten, waaronder het beëindigen van het staking-programma van Kraken en het verbieden van Paxos om nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins op de markt te brengen. Dit betekent dus dat er de komende twee weken wel degelijk interessante ontwikkelingen op de planning staan.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.