Bitcoin en Ether blijven stabiel ondanks Genesis faillissement

Toen we vanochtend lazen over het faillissement van Genesis, zijn we direct naar de koersgrafieken van Bitcoin en Ether gegaan. Tot onze verbazing leek er echter weinig te veranderen. Sterker nog, de twee belangrijkste cryptocurrencies lijken nauwelijks beïnvloed te worden door het faillissement.

Hoe is dat mogelijk?

In eerdere gevallen waarin grote spelers in de problemen kwamen, daalden de Bitcoin- en Ethereum-koersen direct. Dit keer is dat niet het geval, en een mogelijke verklaring hiervoor is dat het slechte nieuws grotendeels al was ingeprijsd. Als dit waar is, betekent dit dat het nieuws al deels in de koersen was verwerkt. We kunnen namelijk niet ontkennen dat Genesis een belangrijke speler is.

Het is opmerkelijk om te zien hoe Bitcoin reageert op het nieuws over het faillissement van Genesis, volgens Kashif Raza, een bekende Bitcoin-beïnvloeder met meer dan 100.000 volgers. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld rond de $20.934 en heeft het in de afgelopen 24 uur zelfs een stijging van 0,63 procent laten zien.

Meer problemen voor andere partijen?

Volgens investeerder Mike Alfred is het verhaal van het omvallen van Genesis nog niet ten einde. Hoewel we nu nog niet kunnen spreken van het definitieve faillissement van Genesis, heeft het bedrijf in principe nog een kans om zich te herstellen. Dit hangt echter af van hoe de faillissementsprocedure verloopt. Als er voldoende kapitaal beschikbaar is, zou er in theorie een doorstart kunnen plaatsvinden.

Echter, Alfred voorspelt dat er nog meer bedrijven zullen volgen. “Er zijn op dit moment waarschijnlijk twee tot vier andere bedrijven die financiële problemen hebben, en waarschijnlijk hebben we een economische schok nodig om dit duidelijk te zien. Een combinatie van stijgende rentetarieven en toenemende volatiliteit kan ervoor zorgen dat andere bedrijven in de problemen komen,” aldus Alfred.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.