Bitcoin en Ether vertonen stabiliteit te midden van economische challenges

Hoewel er wereldwijd problemen zijn met inflatie, de wereldeconomie haperingen vertoont en het Verenigd Koninkrijk worstelt met leiderschap, blijft de waarde van Bitcoin standvastig boven de 19.000 dollar. Bitcoin heeft nu al 14 opeenvolgende dagen de positie boven de 19.000 dollar weten te handhaven, waardoor het vertrouwen langzaam herstelt in de markt.

Is Bitcoin nu een stabiele munt?

Al meer dan een maand wordt Bitcoin verhandeld binnen het bereik van 19.000 tot 21.000 dollar, en ook het handelsvolume blijft relatief constant. Ethereum heeft ook geruime tijd rond de koers van 1.300 dollar geschommeld. Het lijkt erop dat de markt zich voorbereidt op een toename van volatiliteit, aangezien het normaal gesproken niet zonder reden zo lang rustig blijft op de cryptomarkt.

XRP en EOS behoren tot de prominente winnaars op de markt, met beide projecten die een stijging van 3 procent hebben genoteerd. Voor XRP komt dit waarschijnlijk voort uit positief nieuws over de lopende rechtszaak, die gunstig lijkt te evolueren. Deze week is Ripple Labs erin geslaagd om belangrijke Hinman-documenten in handen te krijgen van de SEC.

Het bredere economische plaatje

Tegelijkertijd gaan de economische uitdagingen op wereldniveau door. Op 2 november is het weer aan de Federal Reserve om een besluit te nemen over de rente. De verwachting is dat de Amerikaanse rente met 0,75 procent zal stijgen. Dit is op zich geen verrassing, maar de aanhoudend hoge inflatie dwingt de centrale bank om op 14 december opnieuw de rente met 0,75 procent te verhogen.

Deze laatste renteverhoging was niet volledig gepland, maar wordt nu noodzakelijk geacht om de inflatie serieus aan te pakken. Opvallend is dat zowel Bitcoin als Ethereum zich lijken aan te passen aan dit slechte nieuws en redelijk stabiel blijven rond de huidige koersniveaus. Er bestaat nog een kans op een mildere renteverhoging van 0,50 procent in december, zoals blijkt uit uitspraken van Mary Daly, voorzitter van de Federal Reserve in San Francisco, die aangaf dat het wellicht tijd is om wat terughoudender te zijn.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.