Bitcoin en Ethereum beginnen de nieuwe week met verlies

Na een positieve week voor zowel Bitcoin als Ethereum, openen beide cryptocurrencies de nieuwe week met een daling. De koers van Bitcoin is weer onder de 21.000 dollar gezakt en staat op dit moment op 20.702 dollar, wat neerkomt op een verlies van 2,04 procent in de afgelopen 24 uur. Over de hele week gezien blijft Bitcoin echter nog steeds met een winst van 0,92 procent staan. Ethereum heeft in de afgelopen 24 uur 3,70 procent verloren en staat voor de hele week op een min van 1,44 procent.

Is de Dogecoin-hype voorbij?

Na een opmerkelijke stijging vorige week als gevolg van de betrokkenheid van Elon Musk bij Twitter, is de hype rond Dogecoin nu grotendeels afgezwakt. De token heeft een deel van de winsten alweer verloren met een verlies van 5,13 procent in de afgelopen 24 uur.

We wachten nu op de eerste stappen van Elon Musk met betrekking tot Twitter, als die er al komen. Musk heeft nooit expliciet beloofd dat Dogecoin daadwerkelijk iets met Twitter te maken zal hebben. Voorlopig blijft het allemaal speculatie, maar dat past wel bij de aard van Dogecoin. Momenteel zijn er echter grotere zorgen rondom de FTX Token van Sam Bankman-Fried.

Problemen voor FTX

De waarde van de FTX Token daalde de afgelopen week met 13,80 procent, nadat bleek dat de balans van Alameda Research zwakker was dan verwacht. Hoewel er mogelijk parallellen zijn met het LUNA 2.0-incident, is de kans op een vergelijkbare ineenstorting klein. Dit komt voornamelijk doordat de marktkapitalisatie van de FTX Token slechts 2,927 miljard dollar bedraagt (terwijl LUNA en UST samen goed waren voor 45 miljard dollar) en er nog veel onzekerheid heerst.

Al met al staat ons hoogstwaarschijnlijk weer een opmerkelijke week te wachten. Hoewel de aandacht momenteel vooral gericht is op FTX, is het ook interessant om de ontwikkelingen rondom Dogecoin, Bitcoin en Ethereum te volgen. Zeker gezien de publicatie van nieuwe inflatiecijfers in Europa, China en de Verenigde Staten. Zullen deze cijfers Bitcoin en Ethereum opnieuw een impuls geven?

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.