Bitcoin en Ethereum hebben deze week een periode van stabiliteit doorgemaakt, wijst dit op het einde van de ernstige problemen bij FTX?

Ondanks de voortdurende problemen bij FTX lijken de negatieve effecten op de koersen grotendeels achter de rug te zijn. Zowel Bitcoin als Ethereum hebben de grootste prijsdalingen overleefd en bleven gedurende deze week relatief stabiel. Kunnen we concluderen dat de koersdalingen als gevolg van de FTX-crisis tot het verleden behoren?

Bitcoin en Ethereum blijven onveranderd

Zowel Bitcoin als Ethereum zijn deze week vrijwel ongeschonden gebleven. Terwijl Bitcoin een klein verlies van 0,69 procent noteerde, behaalde Ethereum een bescheiden winst van 0,04 procent. Hierdoor wordt Bitcoin verhandeld tegen $16.500 met een marktkapitalisatie van $318 miljard, terwijl Ethereum momenteel wordt verhandeld voor $1.219 met een marktkapitalisatie van $149 miljard.

Bitcoin heeft nog steeds een marktkapitalisatie die twee keer zo groot is als die van Ethereum. Het is echter opmerkelijk dat zowel Bitcoin als Ethereum deze week moeilijke momenten hebben gekend. Bitcoin daalde eerder deze week zelfs naar $15.649, het laagste punt in twee jaar tijd.

Vooral Ethereum werd op maandag getroffen nadat de hacker van FTX miljoenen dollars aan Ethereum verkocht voor Bitcoin. Dit resulteerde in een verlies van 7 procent voor Ethereum. De afgelopen dagen hebben beide munten zich hersteld en staan ze nu weer op hetzelfde niveau als aan het begin van de week.

Litecoin, Binance Coin en Chainlink

Overigens was het geen saaie en zijwaartse week op de cryptomarkt. Verschillende projecten hebben deze week goede prestaties geleverd. Zo behaalde Litecoin een verrassende stijging van 20 procent. Hierdoor steeg de waarde naar $75 per munt. Litecoin werd lange tijd beschouwd als het zilver tegenover het goud van Bitcoin.

Ook Chainlink presteerde goed met een stijging van 9 procent deze week. Binance Coin was ook een van de grote winnaars. De munt van Changpeng Zhao en zijn beursplatform steeg gedurende de week met 12 procent naar $301. Het lijkt erop dat Binance vooral profiteert van de problemen bij FTX.

Bitcoin nieuws

September vertoont een dip voor Bitcoin, maar de cruciale deadline voor een ETF in oktober biedt hoop voor investeerders in Bitcoin. De maand september is historisch gezien vaak een uitdagende periode voor Bitcoin-investeerders, met negen van de laatste dertien jaren die een negatief rendement opleverden.

Credible Crypto voorspelt een explosieve stijging van Bitcoin dit jaar. Crypto-analist Credible Crypto voorspelt dat Bitcoin vóór het einde van 2023 een nieuwe recordhoogte zal bereiken.

Hoeveel kan de Bitcoin-prijs stijgen als een ETF wordt goedgekeurd? Wat zou er met de Bitcoin-prijs kunnen gebeuren als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een ETF voor spot Bitcoin goedkeurt? DonAlt heeft onderzocht wat er zou kunnen gebeuren.

Meest gelezen

Deze 2 indicatoren voorspellen een grote stijging van de Ripple (XRP)-prijs. Recente on-chain indicatoren wijzen op een opwaartse trend voor XRP, waarbij tekenen van groeiend vertrouwen onder langetermijninvesteerders zichtbaar zijn.

Crypto-analist voorspelt cruciale wendingen voor Bitcoin en Ethereum. Inmortal voorspelt een correctie voor Bitcoin en een sterke stijging voor Ethereum, terwijl de rest van de cryptomarkt onvoorspelbaar blijft.

Grayscale wint de ETF-rechtszaak van de SEC, en de Bitcoin-prijs stijgt met 5 procent. Een rechter heeft Grayscale in het gelijk gesteld in een rechtszaak tegen de SEC over de Spot Bitcoin ETF, wat heeft geleid tot een stijging van de Bitcoin-prijs met 5 procent.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.