Bitcoin en Ethereum prijzen stijgen, maar opkomende inflatie veroorzaakt bezorgdheid

Ondanks de nasleep van de FTX-crisis die de markt nog steeds beïnvloedt en verschillende partijen in onzekerheid brengt, laten Bitcoin en Ethereum aanzienlijke prestaties zien. Het lijkt erop dat het ergste voorbij is en ze geleidelijk herstellen. Op 30 november bereikte Bitcoin zelfs kortstondig een koers van 17.000 dollar.

Ethereum presteert ook goed

Ethereum doet het vandaag eveneens uitstekend. Het project handelt momenteel rond de 1.269 dollar en heeft in de afgelopen 24 uur een winst van 5,06 procent geboekt. Bitcoin daarentegen heeft een stijging van 2,38 procent laten zien. Niettemin blijft de marktkapitalisatie van Bitcoin nog steeds tweemaal zo groot als die van Ethereum. Dit houdt in dat een stijging van Ethereum met 5,06 procent ongeveer gelijk staat aan een stijging van Bitcoin van ongeveer 2,50 procent.

De komende maanden zullen uitwijzen of Ethereum dit groeitempo ten opzichte van Bitcoin kan volhouden. Naarmate Ethereum dichter bij de marktkapitalisatie van Bitcoin komt, zal er steeds meer kapitaal nodig zijn om het project te laten groeien. Hoe dan ook, het is positief om weer positieve cijfers te zien. Een Bitcoin-koers van ongeveer 17.000 dollar is weliswaar niet buitengewoon, maar het is een begin.

Inflatiezorgen

Belangrijke indicatoren voor financiële prestaties zijn de verwachtingen rondom inflatie. Op dit moment wordt voor het komende jaar een inflatie tussen de 4,9 en 5,1 procent verwacht. Binnen 5 jaar zou dit moeten dalen naar 3 procent, wat impliceert dat we nog geruime tijd te maken zullen hebben met de relatief hoge rentetarieven van de Federal Reserve.

Niettemin lijkt het onwaarschijnlijk dat we daadwerkelijk 5 jaar moeten wachten tot een inflatie van 3 procent. Dit zou namelijk betekenen dat de prijzen vanaf het huidige hoge niveau in het volgende jaar met meer dan 3 procent moeten stijgen. Er komt echter een einde aan deze trend en persoonlijk verwacht ik dat we ergens in Q2 of Q3 van 2023 de doelstelling van 2 procent zullen benaderen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.