Bitcoin en Ethereum reserves scheiden zich meer af bij cryptocurrency beurzen

Het aantal Bitcoin en Ethereum dat zich bij grote gecentraliseerde beursplatforms bevindt, groeit momenteel steeds verder uit elkaar. Terwijl het aantal Bitcoin op crypto exchanges afneemt, neemt het aantal Ethereum op de beurzen juist toe. Volgens Glenn Williams van CoinDesk kunnen slimme handelaren hier kansen in zien voor de nabije toekomst.

Bitcoin verlaat beursplatforms

Het aantal Bitcoin op grote beurzen is sinds oktober 2022 aanzienlijk gedaald en blijft op dit moment afnemen. Over het algemeen is dit een positief teken voor de koers, aangezien een lager aantal Bitcoin op beurzen betekent dat er minder aanbod op de markt is. Mensen sturen meestal Bitcoin van hun eigen wallets naar beursplatforms om ze te verkopen. Hoe minder Bitcoin op beurzen beschikbaar zijn, des te minder er verkocht kan worden.

Overigens was er ook een aanzienlijke uitstroom van Ethereum bij beurzen vanaf eind september 2022, direct na de Merge. Maar dit is inmiddels omgedraaid en het aantal Ethereum op exchanges neemt juist toe.

Op dit moment lijkt de markt dus de voorkeur te geven aan Bitcoin boven Ethereum. Dit jaar heeft Ethereum al 3 procent verloren ten opzichte van Bitcoin, wat opmerkelijk is. De overgang naar Proof-of-Stake heeft het aantal in omloop zijnde Ethereum verminderd met meer dan 6.000 Ether, terwijl Bitcoin een inflatie heeft van 1,7 procent.

Bitcoin blijft dominant

Voorlopig lijkt Bitcoin nog steeds dominant op de markt. Het idee van “The Flippening” kan voorlopig opzij worden gezet. Dit verwijst naar de mogelijkheid van Ethereum om Bitcoin in te halen. Hoewel Ethereum in de afgelopen jaren soms dichtbij kwam, heeft Bitcoin nooit echt zijn toppositie in gevaar gebracht. Momenteel is de marktkapitalisatie van Bitcoin meer dan twee keer zo groot als die van Ethereum.

Sinds het begin van het jaar heeft Ethereum een stijging van 39 procent gezien, terwijl Bitcoin een indrukwekkende stijging van 43 procent heeft laten zien. Vooral als je bedenkt dat de marktkapitalisatie van Bitcoin meer dan twee keer zo groot is, betekent deze groei dat er in 2023 meer dan twee keer zoveel kapitaal naar Bitcoin is gestroomd.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.