Bitcoin en Ethereum walvissen verplaatsen $743 miljoen aan cryptocurrency

De Bitcoin koers heeft zich enigszins hersteld na de moeilijkheden van het afgelopen jaar en de bodem van $15.500 die bereikt werd. Momenteel wordt er weer gehandeld boven de $23.000, maar recente transacties hebben veel aandacht getrokken. In slechts drie transacties hebben enkele grote spelers, ook wel walvissen genoemd, in totaal $743 miljoen aan crypto verplaatst.

Bitcoin walvissen

Stel je bijvoorbeeld een Bitcoin walvis voor die op vrijdag meer dan 13.369 Bitcoin heeft verplaatst. Deze munten vertegenwoordigen gezamenlijk een waarde van $311 miljoen. De Bitcoins werden verstuurd van de ene onbekende portemonnee naar een andere onbekende portemonnee. Op dit moment is niet duidelijk wie of wat er achter deze transactie schuilt.

De transactie werd ontvangen door een portemonnee die momenteel de 64e grootste portemonnee op het Bitcoin blockchain-netwerk is. Waarschijnlijk is dit een walvis die zijn Bitcoin-portfolio aan het herstructureren is. Als het om een verkoop ging, zouden de Bitcoins waarschijnlijk naar een handelsplatform zijn gestuurd.

Er bestaat echter ook een kleine mogelijkheid dat het om een zogenaamde OTC-deal ging. OTC staat voor Over The Counter, wat zou kunnen betekenen dat twee vermogende individuen een privétransactie hebben uitgevoerd. Rijke investeerders doen dit vaak om de beperkte liquiditeit op handelsbeurzen te vermijden.

Later dat weekend vond er nog een transactie plaats door een Bitcoin walvis die $123 miljoen aan Bitcoin heeft verstuurd van gate.io naar een onbekende portemonnee. In totaal ging het hierbij om 5.278 Bitcoin.

Ethereum walvis

In datzelfde weekend heeft een Ethereum walvis zijn activa verplaatst en 186.009 Ether overgemaakt. Deze Ether heeft momenteel een waarde van meer dan $300 miljoen. Ook deze transactie vond plaats van een onbekende portemonnee naar een andere onbekende portemonnee.

Kortom, het was een intensief weekend wat betreft grote transacties in de cryptowereld. Echter, de koers is hierdoor niet aanzienlijk beïnvloed, aangezien de Bitcoin koers nog steeds stabiel boven de $23.000 staat.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.