Bitcoin en Ethereum worden beschouwd als de nieuwe waardevolle activa in de wereldeconomie

Volgens Cathie Wood, de CEO van ARK Invest, fungeren Bitcoin en Ethereum als veilige toevluchtsoorden tijdens economische onzekerheid en worden ze gebruikt als bescherming in dit turbulente macro-economische en geopolitieke tijdvak. De inflatie blijft hoog en de geopolitieke spanningen nemen toe.

De opkomst van nieuwe veilige toevluchtsoorden in onzekere tijden

Cathie Wood, CEO van ARK Invest, deelde in haar recente aflevering van de In The Know-podcast haar opvatting dat Bitcoin en Ethereum fungeren als veilige toevluchtsoorden tijdens economische onzekerheid. Ze vergeleek de marktkapitalisatie van deze twee toonaangevende digitale activa met die van goud en benadrukte dat, ondanks hun volatiliteit, ze betrouwbare opties zijn voor investeerders die zich willen wapenen tegen wereldwijde financiële ontwrichting.

“Deze vroeger volatiele, risicovolle activa gedragen zich nu als veilige havens. Dit is een trend om in de gaten te houden,” merkte Wood op. “Het feit dat ze worden beschouwd als veilige havens, vergelijkbaar met goud, wijst op een veel bredere acceptatie en adoptie dan de meeste mensen beseffen.”

Wood voegde eraan toe dat de voortdurende innovatie van blockchaintechnologie niet te stoppen is, wat betekent dat de verstoring van de wereldorde voornamelijk wordt aangedreven door crypto-activa zelf.

“Het is onmogelijk om innovatie tegen te houden,” benadrukte ze.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $30.300, terwijl Ethereum een waarde heeft van $2.087, beide met een lichte stijging in de afgelopen 24 uur.

Kennismaking met Cathie Wood

Cathie Wood is een bekende naam in de Amerikaanse durfkapitaalwereld. Als CEO en oprichter van ARK Investment Management, LLC, focust ze voornamelijk op investeringen in baanbrekende en disruptieve technologieën. Ze staat bekend om haar geloof in de enorme potentie van blockchain, kunstmatige intelligentie, genetica en robotica.

Wood’s benadering wordt gekenmerkt door haar grenzeloze passie voor innovatie en technologie. Ze heeft oog voor detail en doet uitgebreid onderzoek naar toekomstige ontwikkelingen op technologisch gebied, waardoor ze vaak nauwkeurige voorspellingen kan doen over de prestaties van technologie-aandelen in de toekomst.

Haar beleggingsstrategieën hebben haar meerdere prijzen opgeleverd. In 2020 werd ze bekroond met de “Stockpicker of the Year”-prijs door Bloomberg, en in 2021 werd ze uitgeroepen tot “Person of the Year” door de Financial Times. Kortom, Cathie Wood is een invloedrijke figuur in de wereld van durfkapitalisten en blijft indruk maken met haar onuitputtelijke kennis en passie voor innovatie.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.