Bitcoin gereed om positieve trend voort te zetten

Volgens Smart Contracter, een pseudonieme handelaar die eerder de bodem van Bitcoin correct voorspelde, staat Bitcoin op het punt om zijn positieve trend voort te zetten. De strateeg is ervan overtuigd dat er een herstel aanstaande is, nadat de prijs gisteren daalde tot $26.500.

Bitcoin toont tekenen van vermoeidheid

Voordat Bitcoin de daling begon die de prijs van ongeveer $28.000 naar $26.500 bracht, had Smart Contracter al gewaarschuwd voor het afnemende momentum. Hij deelde met zijn 222.000 Twitter-volgers dat Bitcoin tekenen van vermoeidheid vertoonde.

“Het momentum van Bitcoin begint af te zwakken. Ik denk dat we aan het begin van de week de prijs van $26.000 opnieuw zullen testen,” aldus Smart Contracter. En zijn voorspelling is nu al uitgekomen.

Correctie voltooid, volgens analist

De analist is echter van mening dat de correctie nu voltooid is. Hij acht het onwaarschijnlijk dat Bitcoin de ondersteuning rond de $25.800 opnieuw zal opzoeken. “Oké, we hebben de dieptepunten bereikt. Het minimale neerwaartse doel is behaald.”

Tijd voor prijsstijgingen

Smart Contracter maakt gebruik van de Elliot Wave Theory om zijn voorspellingen te doen. Deze populaire technische analyse tool voorspelt toekomstige prijsbewegingen op basis van massa-psychologie.

Volgens deze theorie bewegen prijzen in golven en herstelt een positief actief meestal zijn momentum na een correctieve ABC-beweging. Als we naar de grafiek van Smart Contracter kijken, lijkt het erop dat Bitcoin deze beweging al heeft voltooid.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin weer boven de $27.000 en heeft de prijs enigszins hersteld van de correctie die de prijs gisteren tot $26.500 bracht. Een stijging van $500 lijkt misschien niet significant in het grotere geheel, maar vanaf $26.500 is dit bijna 2 procent.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.