Bitcoin heeft nu een marktkapitalisatie die groter is dan die van Meta van Mark Zuckerberg

De marktkapitalisatie van Bitcoin heeft, door recente stijgingen, de 11e positie bereikt en staat net onder Tesla van Elon Musk. Ondanks een turbulente week waarin zowel Silicon Valley Bank als Signature Bank problemen ondervonden, heeft Bitcoin nu een grotere marktkapitalisatie dan Meta.

Voorbijgaan aan Meta

De marktkapitalisatie van Bitcoin, die nu iets meer dan 472 miljard bedraagt, laat zien hoezeer het is geadopteerd ten opzichte van Meta Platforms (voorheen Facebook). Het is opmerkelijk dat een decentraal protocol zonder actief marketingteam erin is geslaagd om in 14 jaar aanzienlijk te groeien.

Satoshi Nakamoto introduceerde Bitcoin in januari 2009, terwijl Mark Zuckerberg Facebook lanceerde in 2004. Hieruit valt af te leiden dat Bitcoin in een kortere periode meer waarde heeft vergaard dan Facebook, dat recentelijk veranderde in Meta.

Boven Bitcoin staan alleen nog de edelmetalen goud en zilver in deze lijst, wat betekent dat slechts 8 bedrijven groter zijn dan Bitcoin. Momenteel is Apple met een marktkapitalisatie van 2,380 biljoen dollar het grootste bedrijf.

Voorbijgaan aan Visa

Op 20 februari ging Bitcoin voor de derde keer in de geschiedenis Visa voorbij. Dit is ook een opmerkelijk moment, gezien Visa een grote naam is binnen de betaalindustrie. Je zou kunnen stellen dat Bitcoin ook binnen deze sector functioneert.

De volgende uitdaging is het inhalen van Tesla, dat een marktkapitalisatie van 552,07 miljard dollar heeft. Bitcoin moet nog ongeveer 80 miljard dollar groeien om dit te bereiken. Als de ontwikkelingen zich op deze manier voortzetten, is dit goed haalbaar.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor 24.498 dollar, met een stijging van 9,04 procent in de afgelopen 24 uur. Hiermee presteert het beter dan Ethereum, dat in dezelfde periode een stijging van ‘slechts’ 4,62 procent liet zien.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.