Bitcoin kan mogelijk terugzakken naar 20 duizend dollar als CPI-resultaten teleurstellen

Verscheidene experts suggereren dat de waarde van Bitcoin op korte termijn weer het niveau van 20 duizend dollar zou kunnen bereiken. Dit zou kunnen gebeuren als de Verenigde Staten er niet in slagen om de economie op een soepele manier af te remmen.

Er is een kans dat de koers van Bitcoin weer daalt naar 20 duizend dollar. Het herstel dat we dit jaar hebben gezien op de cryptomarkt en de aandelenmarkt zou kunnen omslaan naar een bearish trend. Dit komt door toenemende verwarring over hoe nieuwe macro-economische gegevens uit de VS het sentiment op de markt zullen beïnvloeden. Hoewel de Bitcoin koers aanvankelijk met meer dan 40 procent steeg aan het begin van het jaar, voorzien veel experts een teleurstellende februari.

Michaël van de Poppe, een Nederlandse crypto-analist, benadrukt het volgende:

“Mensen moeten realiseren dat als er geen zachte landing plaatsvindt, de markten waarschijnlijk aanhoudend zullen dalen.”

De analist merkte op dat renteverhogingen door de Federal Reserve Amerika in een recessie kunnen storten. In dat geval zou de prijs van Bitcoin aanzienlijk kunnen dalen, mogelijk tot aan de grens van 20.000 dollar.

Veel hangt af van de CPI-gegevens

De verwachte resultaten van de consumentenprijsindex (CPI) voor januari, die op 14 februari worden vrijgegeven, zullen van grote invloed zijn. Als de inflatie minder afneemt dan verwacht, zou dit zowel de crypto- als aandelenmarkten negatief kunnen beïnvloeden. Aan de andere kant kan dit de Dollar Index juist doen stijgen. Het is daarom belangrijk om de DXY-index nauwlettend in de gaten te houden in de komende periode.

De huidige prijs van 1 Bitcoin ligt rond de 22.900 dollar, wat betekent dat de koers in de afgelopen 24 uur met 2,5 procent is gedaald. De komende week zal waarschijnlijk niet erg opwindend zijn, gezien alle aandacht gericht is op het CPI-rapport dat op 14 februari zal worden gepubliceerd. Naarmate deze datum dichterbij komt, kunnen we meer schommelingen in de koers verwachten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.