Bitcoin kan mogelijk zakken tot $15.000 als de Federal Reserve haar beleid niet aanpast

Met de vele prijsfluctuaties die Bitcoin heeft doorgemaakt, speculeren diverse crypto-analisten de afgelopen dagen over hoe veranderingen in het monetaire beleid van de Federal Reserve van invloed kunnen zijn op de cryptocurrency-markten.

De waarde van Bitcoin is sinds het begin van 2023 met 30% gestegen, waarmee het de grens van $23.000 heeft overschreden. Dit is opmerkelijk aangezien de koers eind vorig jaar onder de $16.000 was gezakt.

De recente stijging werd deels getriggerd door een daling in de Amerikaanse consumentenprijsindex, wat kan duiden op een mogelijke vertraging in renteverhogingen. Desondanks heeft de oprichter en voormalige CEO van BitMex gewaarschuwd voor een mogelijke daling van Bitcoin. Volgens hem kan dit gebeuren als de Amerikaanse Federal Reserve haar monetair beleid niet aanpast.

Hayes: Bitcoin kan mogelijk terugvallen tot $15.000

Arthur Hayes, de voormalige leider van BitMex, betoogt dat een wereldwijde financiële crisis Bitcoin en de gehele cryptomarkt opnieuw hard zou kunnen doen crashen. Hij stelt dat de huidige stijging van Bitcoin niet moet worden gezien als het begin van een nieuwe periode van sterke groei.

Recente cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics tonen aan dat de inflatie medio 2022 piekte op ongeveer 10% en momenteel geleidelijk afneemt richting het gewenste niveau van 2%.

Ondanks de langzame afname van inflatie lijkt de Federal Reserve nog steeds van plan om de rente te verhogen, mogelijk zelfs tot 5%. Dit zou slecht nieuws zijn voor de wereldwijde financiële markten en zou zelfs de economie in een recessie kunnen duwen. Als gevolg hiervan zou de Bitcoin-koers kunnen zakken tot $15.000, aldus Arthur Hayes. In een blogpost schreef Hayes het volgende:

Als de Fed doorgaat met renteverhogingen, is het waarschijnlijk dat Bitcoin weer naar eerdere dieptepunten zal zakken.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.