Bitcoin kan nog steeds een koers van $30.000 bereiken

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld onder de $28.000 en lijkt het volgens Michaël van de Poppe zelfs een beetje saai te worden.

“Bitcoin consolideert al weken, terwijl oude altcoins uitbreken. Ik blijf kijken naar de steun boven de $27.600”, meldt de analist op Twitter.

Bitcoin blijft in een saaie staat. Het consolideert al weken terwijl oude altcoins uitbreken. Ik houd nog steeds rekening met de ondersteuning hier, waarbij $27.600 moet worden vastgehouden. Als dat verloren gaat, lijkt $25.000-$25.400 waarschijnlijk. Als we hier standhouden tot NFP, dan is $30.000 de volgende stap.

30.000 dollar in zicht?

Als Bitcoin erin slaagt om deze week boven de $27.600 af te sluiten, dan voorspelt Van de Poppe een positief scenario. In dat geval verwacht hij dat de koers stijgt naar $30.000, wat een voortzetting van het bullish momentum betekent.

Maar om dat te bereiken, moeten we wel de gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt overleven. Van de Poppe maakt zich vooral zorgen over de Non-Farm Employment Change (NFE) die vandaag om 14.30 uur wordt vrijgegeven.

Tegelijkertijd wordt de werkloosheidscijfers bekendgemaakt, waarvan wordt verwacht dat deze op 3,6 procent blijft. Dat betekent dat de werkloosheid nog steeds historisch laag is in de VS en de arbeidsmarkt robuust is.

Volatiliteit op komst

Als we naar de Bollinger Bands kijken, is er mogelijk meer volatiliteit op komst. Analist HornHairs merkt op dat de Bollinger Bands opvallend nauw zijn, wat meestal duidt op toekomstige volatiliteit op de markt.

De volatiliteit van $BTC is zo beperkt als het hele jaar nog niet is geweest. De strijd zal binnenkort beginnen. Bereid je voor op de komende volatiliteit.

Zekerheid is er niet, maar in 2023 waren de Bollinger Bands nog nooit zo nauw. Het zou kunnen dat we dit weekend, wanneer de marktliquiditeit laag is, wat opwindende bewegingen van Bitcoin gaan zien.

Natuurlijk hopen we dat die bewegingen de koers omhoog brengen en eindelijk weer voorbij de $30.000 laten stijgen. Tot nu toe is april geen succes voor Bitcoin, met een voorlopige daling van ongeveer 2,3 procent.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.