Bitcoin koers daalt naar nieuw dieptepunt na ineenstorting FTX

Het was een dramatische dag voor FTX, niet alleen gisteren. Terwijl de stof neerdaalt, kunnen we de balans opmaken en zien dat Bitcoin ook een nieuwe laagtepunt heeft bereikt tijdens deze bear-markt. Uiteindelijk zakte de waarde op Bitstamp naar $17.120, aanzienlijk lager dan de $17.600 van 18 juni 2022.

Wat is nu de volgende stap?

Na gisteren is het overduidelijk dat de bear-markt nog niet voorbij is. Bitcoin leek zich redelijk stabiel te houden boven $20.000, maar die hoop is inmiddels vervlogen. Opvallend is dat de paniek en sterke prijsdalingen vooral begonnen nadat Binance aankondigde interesse te hebben om FTX over te nemen. Uit die aankondiging werd ook duidelijk dat FTX in een financiële crisis verkeert en zonder hulp zeker zou falen.

Deze middag vroeg FTX om onze hulp. Er is een aanzienlijk liquiditeitsprobleem. Om gebruikers te beschermen, hebben we een niet-bindende intentieverklaring ondertekend om FTX volledig over te nemen en te helpen bij het oplossen van het liquiditeitsprobleem. We zullen de komende dagen een grondig onderzoek uitvoeren. – CZ 🔶 Binance (@cz_binance) 8 november 2022

Daarnaast heeft Binance een niet-bindende intentieovereenkomst getekend, wat betekent dat ze op elk moment de onderhandelingen kunnen stopzetten. Al deze ontwikkelingen zijn niet bepaald gunstig voor een dag als gisteren. Kort na deze aankondiging zag de markt een kleine opleving, om vervolgens volledig in te storten.

Stabiliteit keert langzaam terug

Ondertussen lijkt de stabiliteit langzaam terug te keren en wordt Bitcoin gelukkig verhandeld boven $18.000. Dat is een aanzienlijk verschil met het dieptepunt van $17.120 van gisteren. Het is afwachten hoe dit de industrie zal beïnvloeden, aangezien het omvallen van FTX opnieuw een ‘belangrijke speler’ is die negatief in het nieuws komt. Dit herinnert ons er nogmaals aan hoe belangrijk het is om minstens een deel van je Bitcoin in eigen wallets op te slaan.

Alle crypto-uitwisselingen zouden merkle-tree proof-of-reserves moeten uitvoeren. Banken werken met fractionele reserves. Crypto-uitwisselingen zouden dat niet moeten doen. @Binance zal binnenkort beginnen met het uitvoeren van proof-of-reserves. Volledige transparantie. – CZ 🔶 Binance (@cz_binance) 8 november 2022

Je kunt bijna nooit volledig zeker zijn dat een uitwisselingsplatform alles op orde heeft. Binance is echter van plan om een Proof-of-Reserves plan te implementeren, vergelijkbaar met Kraken. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om op de blockchain te verifiëren of hun tegoeden daadwerkelijk bij de uitwisseling aanwezig zijn. Dit zou de industrie aanzienlijk verbeteren, zoals blijkt uit de problemen van gisteren.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.