Bitcoin koers stijgt snel en bereikt de waarde van 23.700 dollar

De waarde van Bitcoin had de afgelopen dagen een korte pauze en daalde lichtjes. Maar afgelopen nacht was er geen teken van vertraging te zien, en de waarde van Bitcoin schoot voorbij de 23.700 dollar. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld rond de 23.000 dollar. Dit zorgt voor flinke schommelingen en de situatie blijft zeker niet stabiel.

Bijna 40 procent groei

Met de huidige waarde van 23.000 dollar is Bitcoin sinds het begin van januari met 39,20 procent gestegen. Dat is een aanzienlijke start van het nieuwe jaar. Als we echter de huidige waarde vergelijken met die van precies een jaar geleden, staat Bitcoin nog steeds 37,82 procent in het rood. Op dit moment is er dus weinig reden tot optimisme.

Hoewel het indrukwekkend is dat Bitcoin een sterke start heeft gemaakt in het nieuwe jaar, is er nog veel werk te verzetten. Een waarde van 23.000 dollar voor Bitcoin is niet opmerkelijk in vergelijking met het recordhoogtepunt van 69.000 dollar. Er zijn nog aanzienlijke stappen nodig om van een nieuwe bullmarkt te kunnen spreken. Het is onzeker of dat in 2023 haalbaar is.

Economische uitdagingen

Een belangrijke vraag is hoe de inflatie zich zal ontwikkelen in 2023. Centrale banken streven ernaar om de inflatie rond de 2,0 procent te houden. Tot nu toe is het gelukt om de inflatie enigszins te beteugelen, maar het doel van 2,0 procent is nog ver weg. Hierdoor is het begrijpelijk dat centrale banken niet verwachten dat de rente in 2023 al verlaagd kan worden.

Het lijkt erop dat we het hele jaar te maken zullen hebben met relatief hoge rentetarieven. Bovendien zijn er voor de Verenigde Staten nog twee renteverhogingen van waarschijnlijk 0,25 procent op komst. Hierdoor zou het Amerikaanse rentetarief op 5,0 procent uitkomen. Het is de vraag hoe de economie zich zal handhaven onder deze omstandigheden.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.