Bitcoin lijkt gereed voor een periode van consolidatie

Volgens Edward Moya van Oanda staat Bitcoin op het punt om een fase van consolidatie in te gaan. Een dergelijke fase komt vaak na een tijd van enorme volatiliteit op de markt. Moya verwacht dat Bitcoin nu een wat stabielere periode tegemoet gaat, voordat er weer een grote koersbeweging plaatsvindt.

Markt behoudt optimisme

Joe DiPasquale van BitBull Capital deelt met Coindesk dat zijn bedrijf had ingezet op een correctie naar een koers van $25.000 na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve van de afgelopen week.

“Voor nu willen de optimisten zien dat Bitcoin boven de $25.000 blijft en zich daar stabiliseert. […] Als Bitcoin onder de grens van $25.000 zakt, zou dat mogelijk het einde van deze opwaartse beweging kunnen betekenen,” zegt DiPasquale.

Opmerkelijk genoeg zijn handelaren teleurgesteld over de renteverhoging van de Federal Reserve, terwijl het vooraf duidelijk was dat de kans op een verhoging van 0,25 procent aanzienlijk was. Voor professionals op de markt was dit dus helemaal geen verrassing.

Positieve start

Bitcoin is in ieder geval de laatste week van maart positief begonnen. In de afgelopen 24 uur is de koers met 1,00 procent gestegen tot $27.789 per Bitcoin.

Dit geeft Bitcoin een marktkapitalisatie van $537 miljard, nog steeds veel groter dan Ethereum, de nummer twee, met een marktkapitalisatie van $214 miljard.

Wat de rest van de week zal brengen, is op dit moment moeilijk te voorspellen. Alles hangt af van hoe de bankencrisis zich verder ontwikkelt, en dat is lastig te voorspellen. We kunnen alleen maar afwachten en nieuws afwachten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.