Bitcoin-logo schijnt op de beroemde televisietoren van Berlijn

Een verrassende gebeurtenis deed zich voor afgelopen zaterdag in Berlijn, toen het logo van Bitcoin werd geprojecteerd op de iconische Fernsehturm-toren. De enorme oranje ‘B’ verlichtte de hemel boven de stad en al snel vulde Twitter zich met talloze foto’s van het schouwspel.

Degene die achter dit project zit

Achter deze opmerkelijke projectie schuilt Tilo, de CEO van een evenementenbureau dat een blockchain-conferentie organiseert. Tilo legde uit dat het doel simpelweg was om aandacht te vestigen op Bitcoin. Hij verklaarde: “We willen gewoon de aandacht vestigen op Bitcoin! We zijn enthousiast over dergelijke guerrilla-acties en van plan dit voort te zetten.”

Hij voegde eraan toe dat het proces voor het opzetten van dergelijke lichtprojecties relatief eenvoudig is, waarbij je een mengpaneel, stroombron en een speciaal Bitcoin-logo nodig hebt. Eind vorig jaar probeerde hij iets soortgelijks, maar destijds ontbrak de benodigde apparatuur aan kracht. Nu is het hem wel gelukt.

Vaker wordt Bitcoin op beroemde gebouwen geprojecteerd

Dit is niet de eerste keer dat afbeeldingen of slogans gerelateerd aan Bitcoin op beroemde gebouwen worden geprojecteerd. In mei 2021 werd in Londen de tekst “Fiat is the bubble, Bitcoin is the pin” getoond op de Bank of England. Tilo zelf had eerder ook al Bitcoin-slogans geprojecteerd op de iconische Berlijnse muur.

Tilo waarschuwde wel dat dit soort “reclame-uitingen” eigenlijk niet toegestaan zijn en dat voorzichtigheid geboden is bij het proberen van vergelijkbare projecties. Het kan immers problemen opleveren als je dit zelf probeert te doen.

Hoewel sommige mensen enthousiast waren over de actie, waren anderen in Berlijn minder blij. Sommigen beschouwden het zelfs als lichtvervuiling.

Conclusie

Samengevat was het projecteren van het Bitcoin-logo op de Fernsehturm-toren op 21 januari een creatieve manier om Bitcoin in de schijnwerpers te zetten, en waarschijnlijk ook om aandacht te vestigen op zijn eigen bedrijf en conferentie. Ondanks de eenvoud van het proces is het belangrijk te benadrukken dat niet zomaar iedereen dit soort projecties moet uitvoeren, aangezien dit wettelijk gezien niet is toegestaan. De reacties op de vertoning liepen uiteen, waarbij sommigen het vierden en anderen kritiek uitten. Kortom, de initiatiefnemer zal waarschijnlijk tevreden zijn met de aandacht die hij heeft gekregen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.