Bitcoin-mijnbedrijf Iris Energy verwerft 44.000 nieuwe mijnwerkers

Het Australische bedrijf Iris Energy toont aanzienlijke positiviteit over de vooruitzichten van Bitcoin. Op 13 februari kondigde het beursgenoteerde mijnbouwbedrijf de aankoop aan van 44.000 nieuwe mijnwerkers. Deze machines zullen gezamenlijk een extra hashrate van 4,4 exahashes per seconde (EH/s) genereren. Deze toename brengt de hashrate van Iris Energy van 2,0 naar 5,5 EH/s, wat neerkomt op bijna een verdrievoudiging van het bedrijf’s hashrate.

Een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf

Terwijl veel mijnwerkers momenteel kampen met uitdagingen en schulden uit het verleden moeten aanpakken, richt Iris Energy haar blik voornamelijk op de toekomst. Daniel Roberts, medeoprichter en mede-CEO van het bedrijf, beschouwt de aankoop als een “betekenisvolle mijlpaal” voor Iris Energy. Hij benadrukt dat zowel de industrie als de markten een uitdagende periode hebben doorgemaakt.

Uitbreiding van capaciteit

Volgens de aankondiging worden de nieuwe machines geïnstalleerd in bestaande datacenters van Iris Energy, hoewel de exacte locaties niet gespecificeerd worden. Het bedrijf heeft momenteel drie faciliteiten in British Columbia, Canada en in Texas, Verenigde Staten. Voor de aankoop werden vooruitbetalingen van 67 miljoen dollar aan Bitmain gedaan, zonder dat extra liquide middelen nodig waren.

Overschrijden van uitdagingen

Enkele maanden geleden verkeerde Iris Energy in moeilijke omstandigheden. In november moest het bedrijf miners uitschakelen die dienden als onderpand voor een lening van 107,8 miljoen dollar. Deze machines genereerden onvoldoende cashflow om de schulden af te lossen.

De afgelopen tijd werden miners geconfronteerd met verschillende obstakels, waaronder de daling van de Bitcoin-koers en de stijging van de totale hashrate en energieprijzen.

BTC-miners verkopen vrijwel 100% van de geminede munten

De tien openbare bitcoin-miners die hier worden beschreven hebben ongeveer 40,7k BTC gemined en ongeveer 40,3k verkocht in 2022. Dit vormt een aanhoudende tegenwind voor BTC en is een goede reden om optimistisch te zijn over de ETHBTC-verhouding.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.