Bitcoin mijnbouw hashrate daalt met meer dan 30 procent door storm in de VS

De snelheid waarmee het Bitcoin-netwerk wordt gemijnd, is gedaald van 230 exahash per seconde (EH/s) naar 155 EH/s vanwege een enorme storm in de Verenigde Staten. Als gevolg van een hevige sneeuwstorm in de VS verkeren duizenden huizen en bedrijven in grote moeilijkheden. De storm heeft door sterke wind, zware sneeuwval en extreem lage temperaturen aanzienlijke schade toegebracht aan het elektriciteitsnet in de VS.

Mijnwerkers stoppen met hun activiteiten

Riot Blockchain, een grote speler op het gebied van blockchain, heeft zijn faciliteit in Rockdale, Texas, al moeten sluiten vanwege de extreme weersomstandigheden. Andere mijnwerkers moesten soortgelijke beslissingen nemen. Core Scientific, dat onlangs faillissement heeft aangevraagd, heeft eerder aangekondigd dat het zijn activiteiten heeft verminderd om het elektriciteitsnet te ontlasten en te stabiliseren. Het bedrijf verwacht dat de productie van Bitcoin in deze periode zal afnemen, zo heeft het via Twitter laten weten.

Vanwege de extreme kou die het oosten en zuiden van de VS treft, zullen we deelnemen aan meerdere beperkingen van het energieverbruik om het elektriciteitsnet te stabiliseren. De productie van BTC zal naar verwachting tijdens deze periode afnemen. Kleed je warm aan en blijf warm, iedereen. 🥶 pic.twitter.com/WGRgXp5tDB— Core Scientific (@Core_Scientific) 23 december 2022

“Wees dit weekend voorbereid op schommelingen, terwijl we te maken hebben met de winterse storm”, aldus Neil Galloway van Compass Mining. De mijnwerkers van Compass Mining in Texas zijn momenteel offline, zodat de bewoners tenminste warmte en kookmogelijkheden hebben. Dit illustreert meteen de unieke voordelen van Bitcoin-mining met betrekking tot de stabilisatie van het energienet.

Stabilisatie van het energienet

Onder normale omstandigheden zou het elektriciteitsnet in Texas een overschot aan stroom produceren, wat zonder Bitcoin-mining verloren zou gaan. Dankzij Bitcoin-mining is het mogelijk om dit overschot in te zetten, wat tijdens dergelijke stormen van pas kan komen. Bitcoin-mijnwerkers schakelen dan hun machines uit, zodat de overtollige stroom ten goede kan komen aan de bevolking. Als Bitcoin-mining niet zou bestaan, zou het niet rendabel zijn om het hele jaar door met dit overschot te werken.

Nu kunnen ze deze extra stroom omzetten in Bitcoin, wat in ieder geval enige opbrengst oplevert. De huidige weersomstandigheden in de Verenigde Staten creëren een unieke situatie voor het Bitcoin-netwerk. Amerika is verantwoordelijk voor minstens 37 procent van de hashrate en een groot deel daarvan is nu weggevallen. Voor de rest van de branche is dit gunstig, omdat de concurrentie daardoor is verminderd.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.