Bitcoin mijner Argo Blockchain redt zich van faillissement

Het jaar 2022 bracht veel uitdagingen voor de bitcoin mijnindustrie. Niet alleen daalde de waarde van bitcoin sterk, maar ook de hashrate en energiekosten namen aanzienlijk toe. Toch is niet iedereen ten onder gegaan, aangezien Argo Blockchain nu lijkt te zijn gered door Galaxy Digital, het bedrijf van Mike Novogratz.

Een bedrag van 100 miljoen dollar

Om het hoofd boven water te houden, ontvangt Argo Blockchain in totaal 100 miljoen dollar van Galaxy Digital. Deze financiële steun komt echter niet zonder voorwaarden. Voor 65 miljoen dollar wordt de Helios faciliteit in Dickens County, Texas, overgenomen. De overige 35 miljoen dollar betreft een lening om financiële tekorten aan te vullen.

Deze lening van 35 miljoen dollar wordt gedekt door mijnbouwhardware als garantie. “De afgelopen maanden hebben we gezocht naar oplossingen om te blijven mijnen in de neergaande markt, onze schuldenlast te verminderen en toegang te behouden tot het unieke energienetwerk van Texas,” verklaarde Peter Wall, CEO van Argo Blockchain, aan Coindesk.

Deze transactie helpt Argo Blockchain om zijn financiële positie te herstellen en een faillissement te vermijden. Het bedrijf bevond zich in een benarde situatie nadat een overeenkomst ter waarde van 27 miljoen dollar in oktober van dit jaar niet doorging.

Hosting-overeenkomst met Galaxy Digital

Bovendien is er een hosting-overeenkomst gesloten met Galaxy Digital. Hierdoor kan Argo Blockchain zijn hardware nog twee jaar in de Helios faciliteit plaatsen. Het aandeel van Argo Blockchain reageerde positief op dit nieuws. De koers van het aandeel verdubbelde gisteren op de London Stock Exchange. Dit is begrijpelijk, aangezien er vrees was dat het bedrijf mogelijk ten onder zou gaan.

Deze deal geeft Argo Blockchain een aanzienlijke kans om deze neergaande markt te overleven. De toekomst ziet er in elk geval positiever uit voor het bedrijf, wat de reden is voor de sterke stijging van het aandeel.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.