Bitcoin mijnwerkers zijn niet langer verplicht om te verkopen dankzij de stijgende koers

Naarmate de Bitcoin koers stijgt, neemt ook langzaam de druk op de mijnbouw-industrie af. Gedurende bijna heel 2022 moest een groot deel van de mijnwerkers hun opbrengsten van Bitcoin verkopen om financieel boven water te blijven. Nu is de Bitcoin koers weer boven de productiekosten gestegen en neemt de verkoopdruk van de mijnwerkers af.

De Puell-multiple

De Puell-multiple is een on-chain indicator die specifiek is ontworpen om de gezondheid van de mijnbouw-industrie te beoordelen. Het meet de dagelijkse gemiddelde omzet van Bitcoin mijnwerkers en deelt dit door de gemiddelde energiekosten. Een waarde van 1 of hoger geeft aan dat de mijnbouw-industrie gezond is, terwijl een score lager dan 1 problemen aangeeft en suggereert dat mijnwerkers met verlies opereren.

Onlangs werd een periode van 191 dagen van verlies voor de mijnbouw-industrie afgesloten. Het is dan ook niet verrassend dat de aandelen van deze groepen in die tijd zijn gedaald. Nu herstelt de industrie langzaam, wat ook leidt tot minder druk op de Bitcoin koers zelf. Mijnwerkers hoeven immers niet langer gedwongen hun Bitcoins te verkopen, wat de verkoopdruk vermindert.

Daling van de Bitcoin-reserves van mijnwerkers

Recente on-chain gegevens van CryptoQuant tonen aan dat de totale reserves van Bitcoin mijnwerkers sinds juli met 16.917 Bitcoin zijn afgenomen. Vanaf dat moment moest een groot deel van de industrie hun Bitcoins verkopen om de operationele kosten te dekken. Normaal gesproken kunnen ze de operatie grotendeels draaiende houden zonder te verkopen.

Veel mijnwerkers zullen betreuren dat ze tijdens de bullrun van 2021 niet hebben besloten om een deel van hun Bitcoins te verkopen. Maar net als de gemiddelde investeerder weten de meeste mijnwerkers niet wanneer Bitcoin zijn hoogtepunt bereikt. Aan de andere kant lijkt het soms verstandig voor bedrijven om wat risico te verminderen.

Bitcoin heeft het dit jaar buitengewoon goed gedaan. Sinds 1 januari is de Bitcoin koers met ongeveer 45 procent gestegen en sommigen durven zelfs te speculeren over het begin van een nieuwe bullmarkt. Het is misschien nog wat te vroeg daarvoor, maar alle signalen wijzen in die richting in ieder geval.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.