Bitcoin mijnwerkers zoeken alternatieve manieren om winst te genereren

Om te kunnen overleven in de markt, moeten Bitcoin mijnwerkers en hostingbedrijven creatief te werk gaan. De concurrentie binnen het Bitcoin-netwerk is intens en de wisselkoers werkt niet in hun voordeel. Zelfs de meest efficiënte mijnwerkers met gunstige energiecontracten vinden het lastig om hun operationele kosten te dekken.

Diversificatie van mijnactiviteiten

Dit geldt vooral voor partijen die sterk afhankelijk zijn van Bitcoin mining voor hun inkomsten. Bedrijven die succesvol blijven, zoeken naar andere manieren om zich te onderscheiden. Een illustratie hiervan is het datacenter Applied Blockchain, dat zijn naam onlangs veranderde naar Applied Digital. Deze wijziging dient om duidelijk te maken dat ze niet uitsluitend gericht zijn op Bitcoin mining. Deze naamswijziging is echter nog niet definitief, maar tot nu toe slechts een voorstel aan de aandeelhouders.

Het zou voor de aandeelhouders wellicht verstandig zijn om de naamswijziging te aanvaarden, aangezien dit mogelijk de manier is om de winterperiode te overleven. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Applied Blockchain staat gepland voor november. Het bedrijf heeft in aanloop naar de vergadering updates doorgevoerd op de website en heeft ook het bedrijfslogo en het Twitter-account aangepast.

Krachtige computertechnologie

CEO Wes Cummins van Applied Blockchain ziet veel potentieel in high-performance computing, wat inhoudt dat zware computerhardware wordt gebruikt voor complexe berekeningen. Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat het gaat om Bitcoin mining, maar kan bijvoorbeeld ook ingezet worden voor videorendering, verbetering van kunstmatige intelligentie, algoritmen en machine learning.

Op dit moment zijn bedrijven zoals Bitmain, F2Pool en GMR nog steeds de belangrijkste klanten van Applied Blockchain, waardoor het bedrijf grotendeels afhankelijk blijft van Bitcoin mining. Binnenkort zal ook het beursgenoteerde Marathon Digital (MARA) zich hierbij voegen, aangezien ze een contract voor vijf jaar hebben getekend met het datacenter.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.